Joan Aubanell i Núria Marco seran els candidats ebrencs d’ERC a les eleccions europees

Optaran a poder anar a la llista del partit a les eleccions europees del mes de juny vinent

Aguaita.cat
14 de març del 2024
Actualitzat a les 8:58h
Aubanell i  Marco, els dos candidats ebrencs d'Esquerra a les properes eleccions europees dexjuby
Aubanell i Marco, els dos candidats ebrencs d'Esquerra a les properes eleccions europees dexjuby | Cedida
La Federaciódel’Ebred’EsquerraRepublicana ha celebrat avui el Congrés per escollir els doscandidats que optaran a poder anar a la llista del partit a les eleccionseuropees del mes de juny vinent. El regidor de Gandesa, JoanAubanell, ha estat designat com a primera persona candidata per anar a la llista i la primera tinentd’alcalde de l’Ajuntamentd’Amposta, NúriaMarco i , com a resta de candidats a incorporar-se.

Aubanell, a les darreres eleccionsmunicipals va encapçalar per primera vegada la candidatura d’AlternativaperGandesa a l’alcaldia, aconseguint quatre regidors, i mantenint-se com el principal grup de l’oposició. Marco, és la portaveu del grupmunicipal d’Esquerra d’Amposta a l’Ajuntament i responsable de les regidoriesd’Educació i d’AccióClimàtica i MediRural.

AlbertSalvadó, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha manifestat que “és molt important portar la veu de les Terres de l’Ebre a Europa amb gent preparada i que coneix bé el territori, com Aubanell i Marco, perquè allà es prenen decisions de gran transcendència que ens afecten molt directament, i en són un clar exemple l’impacte de la política agrària comuna o les diverses directives mediambientals”.

Una vegada establerta la composició definitiva de la llista general a presentar per Esquerra Republicana, amb les coalicions que es puguen establir amb altres partits, es determinarà la incorporació i lloc que ocuparan els candidats ebrencs.