Quatre detinguts per vendre il·lícitament 37 tones d'olives i garrofes al Baix Ebre i Baix Maestrat

La Guàrdia Civil de Vinaròs ha detingut quatre persones al municipi implicades en el cas

Agents de la Guàrdia Civil de Vinaròs amb els productes interceptats
Agents de la Guàrdia Civil de Vinaròs amb els productes interceptats | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
13 de març del 2024
Actualitzat a les 16:01h
L'EquipROCA de la GuàrdiaCivil de Vinaròs (Castelló) ha detingut quatrepersones com a presumptesautores dels delictes de receptació, furt, falsedatdocumental i pertinença a grupcriminal, després d'intervenir-los 37tonesd'olives i garrofes que havien introduït en el mercat de manera il·legal.

Segons han informat els agents en un comunicat, l'operació s'ha dut a terme en el marc dels serveis que la Guàrdia Civil té establerts per a prevenció i investigació dels robatoris i furtsalcamp i les explotacions agrícoles i ramaderes, i en plena campanya de recollida de productes.
 
Els guàrdia civils havien iniciat una investigació el mes de novembre passat després d'identificar, en primer lloc, diversos dels presumptes autors portant garrofes a granel en un turisme, sense portar documentació per justificar la venda, ni la traçabilitat del producte agrari (DATA).

Seguint el rastre del producte, els investigadors van trobar dos punts de venda a la província de Tarragona. Posteriorment, després de la intensificació de vigilàncies en les zones "sensibles" a la comissió de major nombre de robatoris, l'Equip ROCA de Vinaròs va ubicar el vehicle utilitzat per aquest grup en un furt de 900quilosd'olives comès a la localitat de Canetlo Roig , al mes de febrer.
 
Després de la realització de les comprovacions policials de tots els documents aportats per estes persones per justificar el gènere sostret i introduir-lo al mercat, així com la realització d'inspeccions de vendes tant a la zona del BaixMaestrat com al BaixEbre, els agents han trobat indicis per atribuir als quatre detinguts els delictes de falsificació de documents per a la venda, furt, receptació i pertinença a grup criminal.

Estes persones, que van ser detingudes els dies 4 i 8 d'este mes, suposadament han introduït de manera il·legal al mercat 37.000quilogramsd'olivesgarrofes . Les diligències han sigut remeses als JutjatsdeVinaròs.