Més de 2.000 joves participen en el Fòrum Jove de les Terres de l’Ebre a Amposta

L’èxit de la dotzena edició el reafirma com un esdeveniment de referència al territori

Dotzena edició del Fòrum Jove de les Terres de l'Ebre a Amposta
Dotzena edició del Fòrum Jove de les Terres de l'Ebre a Amposta | Cedida
Aguaita.cat
13 de març del 2024
Actualitzat a les 9:52h
Fins a 2.000joves d’arreu de les Terresdel’Ebre van poder visitar la firaocupacional i educativa, així com participar en les diferents activitats del dotzè FòrumJove. Del 6 al 8 de març, es van programar una cinquantena de conferències, tallers i activitats al voltant de l’orientació laboral, l’acompanyament educatiu i la salut física i mental, totes enfocades als joves de la ciutat.  

L’alcalde, AdamTomàs, es mostrava satisfet perquè el Fòrum Jove s’haja convertit en un punt de trobada de totes les polítiques transversals que es fan a Amposta. "Ens hem consolidat com a l’espai on el jovent de les Terres de l’Ebre pot informar-se del ventall d’activitats i sortides laborals disponibles, perquè tinguin al seu abast totes les opcions que s’ofereixen al territori". Des de Joventut, la regidoraIrisCastell destacava que "em parlat molt de la retenció de talent quan al final es tracta de que marxar a estudiar a les grans capitals no sigui una obligació, sinó una opció més a valorar, així com tornar a casa a treballar sigui també una oportunitat a valorar".

Al Fòrum Jove van assistir 17centreseducatius, dels quals setd’Amposta, quatre d’altres municipis del Montsià i sis del BaixEbre. A banda del jovent, en els diferents dies també van participar en les activitats prop de 25 famílies i una trentena de professionals.

Concurs d’Art Jove

Una de les activitats destacades del Fòrum Jove de les Terres de l’Ebre és el Concursd’ArtJove, que per sisè any posava en valor la tasca dels centres del territori, sobretot els que impartixen estudis artístics. Enguany, el primerpremi va ser per a ManelPérezSerrano de l’INSRamonBerenguerIV, el segon per a QatarelnndeSenour, del mateix institut, i el tercer per SarayFavaróHaica, d’ESARDI.