Gaseni lamenta que la ministra Ribera no concrete la transferència dels centres d’interpretació del riu

El senador republicà li ha recordat que Aldover, Xerta i Tivenys esperen des de fa dotze anys la cessió de la titularitat mentre assumeixen els costos de la gestió dels edificis

Aguaita.cat
12 de març del 2024
Actualitzat a les 18:15h
Gaseni al Senat, en una imatge d'arxiu.
Gaseni al Senat, en una imatge d'arxiu. | Cedida
El senador republicà Jordi Gaseni ha preguntat a la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, sobre el compromís que va adquirir al novembre de 2022 arran d’un altra interpel·lació d’Esquerra al Senat, respecte la cessió als Ajuntaments d’Aldover, Tivenys i Xerta, dels centres d’interpretació del riu Ebre, que fa dotze anys que gestionen.

“Els ciutadans de Xerta, Tivenys i Aldover han estat assumint unes despeses importants d’assegurances i manteniment per unes instal·lacions que no són de titularitat municipal, sinó de l’Estat; i de les que no poden fer l’ús polivalent que voldrien, degut a les limitacions i restriccions que imposen els convenis de gestió amb el ministeri”, ha afirmat Gaseni.

Estos convenis de gestió, provisionals des del primer dia, s’han renovat durant més de dotze anys a l’espera que el Ministeri fes la recepció definitiva de las obres dels centres per part d’Acuamed, i així poder fer-ne la transferència als Ajuntaments.

Gaseni ha recordat a la ministra que en la seua intervenció al Senat al novembre de 2022 va afirmar que esperava tenir resolta la modificació del conveni del ministeri amb Acuamed a principis de 2023 i establir les condicions adequades per cedir els centres.

Este dimarts, la ministra, en la seua resposta, ha expressat al senador republicà la voluntat de resoldre la situació el més aviat possible. “Més enllà de les bones paraules necessitem fets, necessitem que la ministra concrete com i quan es farà esta cessió dels centres que fa tants anys que els ajuntaments reclamen, i lamentem que avui no ho haja fet. Seria bo que, ja que esta setmana visitarà el Delta de l’Ebre, oferís una solució definitiva a esta problemàtica”, ha conclòs el senador republicà.