El PSC reclama al Govern la creació d'un jutjat de primera instància a Móra d'Ebre

La Ribera d'Ebre no té partit judicial propi i la formació sosté que esta mesura ajudaria a descongestionar altres jutjats ebrencs

La diputada socialista Georgina Ebrí.
La diputada socialista Georgina Ebrí. | Cedida
Aguaita.cat
11 de març del 2024
Actualitzat a les 19:40h
El PSC ha formulat davant el Parlament una bateria de preguntes adreçades al Govern per  saber en quin estat es troben els acords adoptats sobre la viabilitat de crear un jutjat mixt de
primera instància i instrucció a Móra d'Ebre
, tenint en compte que la comarca de la Ribera d'Ebre no té partit judicial propi.

I és que, segons denuncia el partit, "dos anys després d’haver-se aprovat al Parlament, a instància del PSC, aconseguir la creació d’un Jutjat mixt de 1a Instància i Instrucció a Móra d'Ebre, el govern d’ERC no ha donat resposta a les demandes del territori", tal com exposa en una nota de premsa.

Així mateix, el grup parlamentari socialista vol saber si s’ha sol·licitat a l'Ajuntament de Móra d'Ebre si disposa d’algun local o edifici per poder acollir una seu judicial i, si el departament de Justícia té previst adequar a Móra d’Ebre algun espai per videoconferències judicials.

La formació sosté que “cal apropar la justícia als ciutadans, perquè no invertir en justícia provoca més injustícia, és per això que cal este jutjat a Móra d’Ebre, per descongestionar altres jutjats de les Terres de l’Ebre que estan assumint una càrrega de treball molt gran, amb les conseqüències que això pot acabar comportant”, ha afirmat la diputada socialista Georgina Ebrí.

“Per al PSC apropar els serveis als ciutadans és una de les prioritats. Esta és una reivindicació històrica que els operadors jurídics del territori demanen. Quina confiança inspira este  govern que sistemàticament incompleix els acords del Parlament?", conclou.