Alcanar, pioner al Montsià en impulsar el Grup Lila i Multicolor de l'Institut Sòl de Riu

És el primer grup lila i multicolor del Montsià i el segon a les Terres de l'Ebre

Aguaita.cat
11 de març del 2024
Actualitzat a les 11:36h
Primer punt lila i multicolor en un institut del Montsià
Primer punt lila i multicolor en un institut del Montsià | Cedida
El divendres 8 de març, DiaInternacionaldelesDones, i dintre del marc de les activitats programades per l'Ajuntament d'Alcanar ha tingut lloc a l'InstitutSòldeRiu la presentació, a càrrec de l'AnnaChillida, Directora General de l'Alumnat i amb la presència de MontserratPerelló, directora dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, del primerGrupLilaMulticolor a les aules del Montsià.

Este grup format per una vintenad'estudiants, assumirà la responsabilitat de formar-se en prevenció de violències masclistes i en la detecció de situacions d'inequitat, per així poder abordar aquestes qüestions a les aules i sensibilitzar la resta de l'alumnat.

La formació dels i les agents lila començarà al final del curs actual o al principi del següent, segons el calendari escolar. Les sessions de formació estaran coordinades amb l'Àrea de polítiques d'igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar i l'equip del Departament d'Igualtat i Feminismes de les Terres de l'Ebre.

MarSancho, regidoradepolítiquesd'igualtat, ha declarat que "impulsar un grup lila i multicolor a l'Institut representa un pas important cap a l'objectiu de fer d'Alcanar un municipi feminista i igualitari." Ella destaca que "la joventut és un sector clau de la societat i, per tant, és crucial incidir en la seva formació amb una perspectiva feminista per promoure la igualtat de gènere i erradicar les desigualtats."

Visita als centres educatiu

El grup lila i multicolor actual està format per estudiants de 1r i 2n d'ESO, ja que són els que tenen més recorregut a fer dins del centre educatiu.
 
A més, el grup, s'entén com a dinàmic; al començament de cada curs, l'alumnat nou de 1r d'ESO se sumarà al grup existent per ampliar-lo i escolesestablir referents lila a tots els nivells de l'institut. Per este motiu, el dilluns vinent, Anna Chillida i Mar Sancho visitaran les escolesd'Alcanar i les Cases per introduir el concepte de punt lila i multicolor a l'alumnat de sisè curs, que tindrà l'oportunitat de formar part d'aquest grup el curs vinent.