Tortosa s'adhereix al programa Apropa Cultura, per fer accessible la cultura a totes les persones

Es reservaran una part de les entrades de la programació d'arts escèniques del Teatre Auditori Felip Pedrell per col·lectius en dificultats i risc d'exclusió

Presentació del programa Apropa Cultura a la ciutat de Tortosa
Presentació del programa Apropa Cultura a la ciutat de Tortosa
Aguaita.cat
08 de març del 2024
Actualitzat a les 11:01h
L'AjuntamentdeTortosa s'ha adherit al programa ApropaCultura per tal de fer facilitar l'accés a la cultura als col·lectius amb dificultats i riscd'exclusiósocial. Concretament, la programació d'arts escèniques del TeatreAuditoriFelipPedrell disposarà d'unes entrades reservades al preu de 3euros o gratuïtes, que les entitats socials podran reservar a través del webd'ApropaCultura.

"Volem que la cultura sigui accessible per totes les persones, perquè la cultura també és una necessitat bàsica", ha manifestat l'alcalde de Tortosa, JordiJordan. I per fer-ho possible l'Ajuntament s'ha sumat a Apropa Cultura, una xarxa inclusiva que uneix administracions, promotors culturals, teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per tal de fer arribar la cultura a les persones, que per les seues circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per assistir a activitats culturals.

Les entitats socials s'han de registrar al web d'Apropa Cultura i és a través d'aquesta xarxa que accedeixen a les entrades del Teatre Auditori Felip Pedrell reservades per este programa. Per la seua banda, la regidoradeCultura, MarLleixà, ha explicat que este divendres ja s'ofereixen entrades per l'obra de teatre 'Coralina, laserventaamorosa', de la Perla29. "Reservem vuit entrades pels espectacles de sala gran i cinc pels de la petita, en conjunt seran un total de 144 entrades que posem a disposició de les entitats socials", ha manifestat Lleixà. A més de la programació estable del Felip Pedrell, més endavant també s'afegirà a la xarxa Apropa Cultura altres espectacles i festivals.
 
El programa ApropaCultura es va crear l'any 2010, a partir d'una iniciativa del Consorci de l'Auditori i l'Orquestra. El 2011 es va incorporar com a col·laborador oficial el departament de Cultura de la Generalitat i el 2013, el programa rep el suport econòmic i de difusió de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Obra Social La Caixa.