Prop de 1.100 joves es reuniran a Amposta per reivindicar la cultura catalana i la pagesia

L’acte inaugural de la trobada, amb participants de 60 centres d'esplai, es durà a terme este dissabte 9 de març al migdia al Parc dels Xiribecs

El català i la cultura popular seran també els eixos centrals de la TrocaJove.
El català i la cultura popular seran també els eixos centrals de la TrocaJove. | Cedida
Aguaita.cat
07 de març del 2024
Actualitzat a les 18:01h
A Catalunya, així com en altres territoris, estem vivint les reivindicacions del sector agrícola, el qual fa manifesta la dificultat que té per continuar desenvolupament la seua pràctica professional. Esta situació ens emmarca en un context de dificultat econòmica per a totes aquelles persones que es dediquen al camp, a la pagesia i a tasques arrelades a la terra. Este  és un dels temes principals de la pròxima trobada del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés.

Els pròxims 9 i 10 de març, més d’un miler d’adolescents, monitors i responsables de centres i clubs d’esplai federats al MCECC de la Fundació Pere Tarrés s’aplegaran a Amposta en el marc de la TrocaJove 2024, una convocatòria anual que enguany treballa la promoció de la llengua i cultura catalanes i reivindica la connexió amb les tradicions populars sota el lema Trocats del bolet. De fet, els joves participants es formaran en llengua, música, arquitectura i audiovisual en català, i en la gestió del paratge natural del Delta de l’Ebre, entre altres temàtiques vinculades al medi ambient.

La TrocaJove 2024, organitzada amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Consell Comarcal del Montsià, de l’Ajuntament d’Amposta i de la Generalitat de Catalunya, s’allargarà durant tot el cap de setmana i es planteja com la festa popular de l’educació en el lleure a Catalunya.

L’acte inaugural de la trobada se celebrarà al Parc dels Xiribecs d’Amposta el dissabte 9 de març a les 13 h, i comptarà amb la participació de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs i del secretari general de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós.

Durant la resta del cap de setmana, els joves duran a terme diverses activitats en el punt de referència del Parc dels Xiribecs, com ara formacions basades en la promoció de la llengua, la música, l’arquitectura i l’audiovisual en català. Els joves també podran aproximar-se a la realitat dels castells, de la gastronomia catalana i de l’economia local, social i solidària.

A més, el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés oferirà espais formatius vinculats al medi ambient, concretament sobre el paratge natural del Delta de l’Ebre i la seua relació amb la meteorologia, sobre gestió forestal, agricultura, ramaderia i gestió de l’aigua, en un context sabut de dificultats severes pel que fa a les reserves d’este recurs a Catalunya.

Sobre la TrocaJove

La TrocaJove és una gran trobada dels grups de joves dels centres d’esplai federats al MCECC. L’objectiu és proporcionar als joves dels centres d’esplai un espai de formació i creixement, vinculat a la transmissió de valors cívics i al compromís social. És un espai d’intercanvi de coneixements, relacions i activitats amb altres joves de diferents centres d’esplai.