Detinguts tres homes que robaven a domicilis de Vinaròs i la Ràpita

Dos dels arrestats ingressen a presó

Aguaita.cat
07 de març del 2024
Actualitzat a les 12:06h
Una agent de la Guàrdia Civil custodia tots els objectes recuperats de robatoris en domicilis de Vinaròs i la Ràpita
Una agent de la Guàrdia Civil custodia tots els objectes recuperats de robatoris en domicilis de Vinaròs i la Ràpita | Guàrdia Civil
La GuàrdiaCivil de Vinaròs ha detinguttreshomes, de 31, 32 i 43 anys, com a presumptesautors dels delictes de robatori i pertinença a grup criminal. Se'ls acusa de robar en noudomicilis particulars de Vinaròs (Baix Maestrat) i dos de laRàpita (Montsià).

Entraven amb el mètode 'Bumping'. Obrien els panys de forma discreta i sense provocar danys evidents, i els afectats no s'adonaven del robatori fins que trobaven a faltar joies, diners o altres pertinences. Els agents han pogut recuperarjoiesd'or, diners, perfums, bossesde, una caixaforta, objectes de col·leccionista i rellotges, un dels quals valorat en més de 5.000euros. Dos dels detinguts han ingressat a presó després de passar a disposició judicial.

La detenció la va dur a terme el passat 2 de març la Guàrdia Civil Vinaròs. Les investigacions havien començat a principi d'any arran de diversos robatoris en habitatges amb el mateix modus operandi. Per accedir als domicilis sense forçar els panys ni provocar desperfectes aparents, els lladres feien servir claus mestres o altres eines amb les quals desbloquejaven els paletons dels panys per poder fer rotar el cilindre i obrir en pocs segons.

Els agents van identificar els detinguts i el domicili on vivien i després de vigilar-los i fer-ne seguiment, se'ls va detenir dissabte passat. En el registre a la casa es va poder recuperar nombrós material robat. També tenien les claus i les eines per treure bombins dels panys.
 
La investigació continua oberta per esclarir la procedència d'alguns dels objectes comissats i no es descarta que el nombre de robatoris que se'ls imputen augmente. Els arrestats van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Vinaròs. Dos han ingressat a presó preventivament, i el tercer ha quedat en llibertat amb mesurescautelars.