Més de 150 alumnes participaran en els debats de l'11a edició del Tortosa Irish English Festival

El certamen tindrà lloc del 15 al 17 de març amb múltiples activitats per tal d'afavorir l'aprenentatge de la llengua anglesa de manera lúdica

Presentació del Tortosa Irish English Festival este matí a L'Ajuntament de Tortosa
Presentació del Tortosa Irish English Festival este matí a L'Ajuntament de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
06 de març del 2024
Actualitzat a les 14:48h
Un any més arriba a la ciutat el TortosaIrishEnglishFestival, un certamen ple d'activitats per a tots els públics per promoure l'aprenentatge i l'ús de la llenguaanglesa.

Coincidint amb la festivitat de St. Patrick, del 15al17demarç, el certamen, arriba a l'onzenaedició, organitzat per la TortosaIrishEnglishAssociation, amb el suport de l'Ajuntamentde Tortosa . L'alcalde de Tortosa, JordiJordan; la regidora de Turisme i Mercat, SòniaRupérez i els organitzadors del festival, PaulO'Riordain i JordiPelejà, han presentat avui el programa d'actes.

"Presentem un programa farcit d'actes que pretén afavorir l'aprenentatge de l'anglès, aprendre idiomes és important perquè ens ajuda a impulsar la carrera professional, però també perquè el coneixement de llengües ens facilita la comunicació amb altres persones, facilita la cohesió social i conèixer altres cultures i costums", ha dit l'alcalde. "L'objectiu del festival és contribuir a l'aprenentatge de la llengua anglesa d'una manera lúdica, no a través de fer deures i exàmens", ha afegit O'Riordain.

La programació del Tortosa Irish English Festival començarà divendres amb les activitats adreçades a l'alumnatdeprimària i secundària al CampusTerresdel'EbredelaURV. Està previst que hi participin uns 150alumnes de 15centresescolars de Terres de l'Ebre, Tarragona, Gavà i Barcelona, amb un total de 42equips. Per posar a prova els coneixements d'anglès de l'alumnat de primària, els xiquets i xiquetes participaran en el PrimaryPupilsContest. Quiz&ScapeRoom; mentre que l'alumnatdesecundària participarà en els debats: EOI-TortosaJuniorStudentsDebate i SeniorStudentsDebate.
 
Les activitats més lúdiques i obertes a tota la ciutadania, seguiran amb la projecció del documental sobre Irlanda 'SharkersBar', en col·laboració amb el TerresTravelFestival, a la CambradeComerç. Com cada any, la BibliotecaMarcel·líDomingo de Tortosa també se suma al Tortosa Irish English Festival i acollirà el clubdelectura 'BookReadinginEnglish'.

Enguany, el festival arribarà també al barri de Ferreries i l'HotelCoronadeTortosa acollirà una de les activitats clàssiques del certamen, el PubQuiz, un concurs de preguntes i respostes per equips, que any rera any aplega desenes de participants. La primera jornada de Festival, finalitzarà amb un Bingo i un concurs de Karaoke, al mateix Hotel Corona de Tortosa.

El Tortosa Irish English Festival continuarà dissabte16demarç, amb un contacontes en anglès, 'KiddiesTaleReading&ShortStories' a la Biblioteca Marcel.lí Domingo, on seguidament també es farà una sessiódeioga en anglès.
 
El MercatdeTortosa s'afegeix un any més al Festival. Dissabte al migdia, amb el VermouthintheMarket, que comptarà amb la participació de Dance&Fun, la CollaGegantera de Tortosa i els CastellersdeTortosa. I al vespre, amb la ja tradicional nitdetapes 'TortosaMarketIrishTapas', amenitzada per música celta amb Ian Lints.
 
El Tortosa Irish English Festival posarà el punt final diumenge17demarç, DiadeSaintPatrick, amb un VermouthElectronic al ForndelaCanonja, que se suma enguany al certamen per primera vegada. D'altra banda, l'Hotel Corona oferirà un menú integrat per plats de la gastronomia irlandesa per commemorar esta festivitat.