Una veïna del Perelló, acusada de maltracte animal per tenir 16 gossos i 2 cavalls en males condicions

Els gossos es van trobar en gàbies menudes amb un comportament molt alterat, mentre que els cavalls es trobaven en un estable, molt per sota d'un pes saludable

Gossos interceptats per la Guàrdia Civil al Perelló per portar-los a la protectora d'animals
Gossos interceptats per la Guàrdia Civil al Perelló per portar-los a la protectora d'animals | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
06 de març del 2024
Actualitzat el 07 de març a les 12:04h
El ServeideProtecciódelaNatura (SEPRONA) de la GuàrdiaCivil a Tarragona, va rebre notícies de què en una fincarústica del Perelló, existia un grup nombrós de gossos en malestat, que pel que sembla es trobaven tancats en gàbies, sense sortir a l'exterior durant llargues jornades.

Agents del SEPRONA, en col·laboració amb la PoliciaLocaldelPerelló, van ubicar la finca en una zona aïllada del terme municipal, realitzant una inspecció al lloc, on van trobar els animals en una sèrie de gàbies de reduïdes dimensions en condicions higiènic sanitàries deficients, comprovant l'existència de 16gossos de diferents races, tots amb un estat d'alteració anormal.

Igualment van localitzar doscavalls, que ja a simple vista s'apreciava estaven per sota del seu pesòptim, així com a una cabra.
 

El cavalls es trobaven molt per sota del seu pes òptim Foto: Guàrdia Civil


Identificada la propietària dels animals i després de mantenir-hi entrevista, es va optar per sol·licitar la col·laboració de l'Ajuntament, procedint a la investigaciópenal per suposat delicte de maltractamentanimal i a l'assistència veterinària dels animals.
 
Els gossos tancats durant llargs períodes de temps, poden patir danys psicològics severs i desenvolupen estats d'ansietat i és per això que necessiten diàriament una dosi d'activitat física. Privats d'esta activitat i tancats en petits espais, tenen més tendència a patir desordres del comportament, com pot ser l'agressivitat, amb el perill que això pot comportar per a les persones.
 
Els gossos es van traslladar a una entitatprotectorad'animalsconcertada amb l'Ajuntament, on seran tractats per veterinari qualificat.
Els doscavalls i la cabra, han quedat a càrrec del Departamentd'AccióClimàtica, Alimentació i AgendaRural.
Les diligències es van lliurar al Jutjat en funcions de Guàrdia dels deTortosa, al costat de la Fiscalia de MediAmbient.