Els pagesos mantindran el tall de l'AP-7 a l'Ampolla fins a la nit, però alguns vehicles es retiren

Els camioners atrapats sentit sud fan sonar els clàxons entre la música i les converses dels agricultors

Aguaita.cat
06 de març del 2024
Actualitzat a les 18:57h
Alguns tractors marxant del tall de l'A-7 a l'Ampolla
Alguns tractors marxant del tall de l'A-7 a l'Ampolla | Anna Ferràs
Els pagesosconcentrats en el tall de l'autopistaAP-7 a l'Ampolla (Baix Ebre) mantindran la concentració fins a primerahora de la nit. Als volts de les sis de la tarda, alguns dels manifestants han agafat els tractors i vehicles i han marxat, però encara resisteix un grup entre converses i música. Al fons, els camions i vehicles que es queden atrapats a la sortida39 de l'autopista, es queixen fent sonar els clàxons. El tall d'aquest dimecres ha estat convocat per l'associació agrària ASAJA i la Plataforma Pagesa a les Terres de l'Ebre. A primera hora del matí s'han concentrat amb una quarantena de tractors i uns quants vehicles més a l'Ampolla i s'han desplaçat fins a l'AP-7 que tenen tallada al trànsit.

El tall provoca congestió en la circulació a l'autopista entre l'Ampolla i l'Ametlla de Mar i entre l'Aldea i Amposta. A Amposta i l'Ametlla es desvia els vehicles cap a l'N-340 fet que provoca en tot el tram ebrenc d'esta carretera.

El sindicat agrari ASAJA i la PlataformaPagesa a les Terresdel'Ebre han tornat a tallarl'autopistaAP-7 este dimecres al matí.

Després de concentrar-se a primera hora al passeigdel'Arenal de l'Ampolla (Baix Ebre), una quarantena de tractors i una quinzena de vehicles i s'han desplaçat fins a l'autopista cap a les deu del matí. Els pagesos han desplegat pancartes, inflables i també estris per coure menjar.

L'AP-7 tallada en els dos sentits a l'Ampolla per les protestes dels pagesos Foto: Cedida


La previsió és que el tall s'allargue fins a la mitjanit. La via està tallada en sentitnord entre l'Aldea i l'AmetlladeMar i en sentitsud també es fan desviament per l'N-340 entre Amposta i l'Ametlla. Segons dades del Servei Català de Trànsit, això ha provocat circulació amb congestió en uns dos quilòmetres per sentit.