El SIAD de Tortosa atén 170 dones este 2023 i fa prop d'un miler d'intervencions

L'Ajuntament reforçarà el servei per l'increment d'actuacions

La regidora d’Igualtat i Feminismes de l'Ajuntament de Tortosa, Mar Lleixà, en roda de premsa
La regidora d’Igualtat i Feminismes de l'Ajuntament de Tortosa, Mar Lleixà, en roda de premsa | Cedida
Aguaita.cat
05 de març del 2024
Actualitzat a les 19:17h
ElServeid'Informació i AtenciólesDones (SIAD) de Tortosa ha atès 170dones durant l'any 2023. La gran majoria de les usuàries han estat dones d'entre 30 i 60anys. L'any passat, també es van fer 996actuacions. D'estes, 382 van ser en l'àmbitjurídic, 320 en el psicològic i 292 en l'àmbitsociocomunitari.

Davant l'increment del nombre de persones ateses, l'Ajuntament ha decidit reforçar el personal del SIAD. La regidorad'Igualtat i Feminismes, MarLleixà, ha explicat que cada vegada és "més conegut" este servei i, que per això, augmenta anualment el nombre d'atencions. L'increment de personal permetrà ampliar l'horari d'atenció del servei als pobles i la programació d'un cicle de xerrades, així com organitzar altres activitats.

Pel que fa al cicledexerrades, la primera tindrà lloc el pròxim 11d’abril a la tarda al CentreCívicdeFerreries i es parlarà sobre l’equitat menstrual i els productes sostenibles. Altres temàtiques previstes són la pressióestètica, la menopausa, la primeraregla o l’autoestima, entre altres.
 
Lleixà ho ha anunciat este dimarts coincidint amb la presentació del programa d’actes de commemoració del DiaInternacionaldelesDones. Estos s’iniciaran el mateix 8demarç a les sis de la tarda, amb una activitat a la BibliotecaMarcel·líDomingo adreçada a famílies amb nadons, en què a través de la lectura de contes s’intentarà transmetre valors d’igualtat i respecte. El mateix divendres també es representarà al TeatreAuditoriFelipPedrell l’obra feminista ‘Coralina, laserventaamorosa’, dirigida per OriolBroggi.
 
L’acteinstitucional del 8M tindrà lloc el dissabte al matí a l’AulaDidàctica del MuseudeTortosa amb una taula de diàleg sobre salut sexual i reproductiva. Respecte a la lectura del manifest, este anirà a càrrec de l’associació de donesdeFerreries i de Jesús.