El Govern incrementa 300.000 euros la partida per a rehabilitar el Poble Vell de Corbera d'Ebre

L'executiu català afegeix més de 47.000 euros per executar la primera fase dels treballs

L'alcalde en funcions de Corbera d'Ebre, Antonio Álvarez, i la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, visitant el Poble Vell
L'alcalde en funcions de Corbera d'Ebre, Antonio Álvarez, i la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, visitant el Poble Vell
Aguaita.cat
05 de març del 2024
Actualitzat a les 14:51h
El Govern ha aprovat este dilluns incrementar en 47.393,98euros la dotacióeconòmica destinada a les actuacions de consolidació i rehabilitació del PobleVelldeCorberad'Ebre (Terra Alta). Amb esta inversió addicional, el pressupost de les obres s'enfila gairebé als 300.000euros. Així, l'ampliació pressupostària permetrà executar la primera fase dels treballs que consisteixen a assegurar i restaurar les estructures i el paviment de l'emplaçament. En virtut de l'acord, el ConsorciMemorial dels EspaisdelaBatalladel'Ebre (COMEBE) serà l'entitat que assumirà l'augment amb el seu pressupost.

El projecte de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d'Ebre està pensat com un memorial que situa este monument i el reconeix com a element del patrimoni memorial de Catalunya, de "gran importància" per poder explicar els efectes de la Batalla de l'Ebre i de la Guerra Civil. Així, els objectius de les obres són assegurar i preservar l'indret, així com realçar i garantir que es pugui visitar en condicions de seguretat.


El Poble Vell de Corbera d'Ebre va quedar parcialment destruït per les bombes durant els combats de la Batalla de l'Ebre (25 de juliol de 1938 - 16 de novembre de 1938). Durant tots aquells mesos, els bombardeigs i l'artilleria franquistes van deixar un rastre de destrucció total. L'any 1993, va ser declarat com a Bé Cultural d'Interès Nacional i, des d'aleshores, ha esdevingut l'espai "més emblemàtic i testimonial" de la batalla de l'Ebre. Cada any, unes 20.000 persones visiten l'emplaçament. Actualment, el conjunt forma part de la Xarxad'EspaisdeMemòria i està vinculat al COMEBE.