L'Unicorns Pride d'enguany tindrà 25 artistes, dos caps de cartell estatals i 10 carrosses a la rua

Esta edició està dedicada a donar visibilitat als cossos LGBTI+ i s’iniciarà una campanya per xarxes socials esta mateixa setmana

Roda de premsa a l'Ajuntament de Roquetes per explicar com serà l'Unicorn Pride d'enguany
Roda de premsa a l'Ajuntament de Roquetes per explicar com serà l'Unicorn Pride d'enguany | Cedida
Aguaita.cat
05 de març del 2024
Actualitzat a les 9:50h
L’AssociacióCultural i LGBTIQ+OkayProductions i l'AjuntamentdeRoquetes han arrencat la campanya de promoció de la tercera edició d’UnicornsPrideEbre, el festivalLGBTIQ+rural de Catalunya que compta, un any més, amb el suport institucional de la GeneralitatdeCatalunya a través de la DireccióGeneraldePolítiquesPúbliquesLGBTI.

Tindrà lloc el 8dejuny segons s'ha fet saber a la roda de premsa al saló de plens de Roquetes, s’han presentat les principals novetats.

Es mantindran els espais del festival però es concentraran tots els parlaments i el pregó a l’HortdeCruells. L’espai del pati de l’EscolaMarcel·líDomingo serà el lloc on transcorrerà el contingutartístic que enguany compta amb més de 25artistesLGBTIQ+ rurals del país i dos estrelles de renom estatal. “Posem en valor la quantitat d’artistes que han volgut accedir al festival perquè hem rebut més de 50 projectes artístics i ha estat difícil sel·leccionar-los. Enguany el festival fa un salt qualitatiu que anirà acompanyat de moltes novetats estètiques” ha dit RogerFontMontornés, presidentd'OkayProductions.

Hi haurà 10entitats que participen al concurs de carrosses i comparses, que ha exhaurit les places disponibles. Es farà una tercera edició de la cursadetacons, això sí enguany amb inscripció prèvia. També hi haurà 20entitats del col·lectiu de Catalunya i d’arreu de l’Estat i també 6foodtrucks. “Satifestes de la participació i de l’interès d’entitats, empreses i restauració en tornar a formar part d’este projecte que triplica la quantitat de parades que es podran trobar al festival. Ha estat un repte organitzar tot el contingut però finalment hem trobat l’espai i la combinació perfecta per una tercera edició consolidada” ha dit la directoraartística del festival, GriseldaFornósLópez.
 
El festival, compta un any més, amb el suport logístic i l’aportació econòmica de l’AjuntamentdeRoquetes, des d’on fa sis mesos que es treballa en el pla de desenvolupament. “És un orgull comptar amb aquest festival fet des de Roquetes des d’on es destinada una partida específica al desenvolupament i l'organització del festival en el marc dels pressupostos municipals. Efectius tècnics i personal municipal estan durant una setmana destinats a l'organització del festival. Hem de ficar en valor les reunions i el treball previ que fem amb Okay Productions, deu mesos abans del dia 8” ha dit IvanGarciaMaigi, alcaldedeRoquetes.

Per la seua banda MarLleixà, la directoraterritoriald’Igualtats i Feminismes i el director general de PolítquesPúbliquesLGBTI+ estan satisfets del resultat del festival, celebren que siga tot un referent de país i han anunciat la participació de serveis públics com el SAI dins del festival. 
 
Durant les properes setmanes s’anunciaran les actuacions del festival, el programa d’activitats i es farà públic el nom de la pregonera, en un livestream per les xarxes socials del festival.