La Ràpita acollirà l’any que ve el 20è Congrés estatal de bous de corda

La candidatura impulsada per la Penya Bou Capllaçat amb el suport de l’Ajuntament ha resultat guanyadora en la gala celebrada el cap de setmana a Beas de Segura

Delegació rapitenca desplaçada a Beas de Segura, on ha tingut lloc la gala el cap de setmana.
Delegació rapitenca desplaçada a Beas de Segura, on ha tingut lloc la gala el cap de setmana. | Cedida
Redacció
04 de març del 2024
Actualitzat el 18 de març a les 10:34h
La Ràpita acollirà l'any que ve el 20è Congrés estatal de bous de corda. La candidatura que va presentar la Penya Bou Capllaçat, amb el suport de l'Ajuntament de la Ràpita, va resultar guanyadora en la gala que va tenir lloc aquest dissabte a la localitat de Beas de Segura, a Jaén, imposant-se a la candidatura de la ciutat valenciana de Torís. Una delegació rapitenca, encapçalada per l'alcalde, Xavier Reverté, acompanyant els representants de la penya, va assistir a la cita el cap de setmana per defensar la proposta.

Durant el Congrés de l'any que ve, que coincidirà a més amb el 50è aniversari de la Penya Bou Capllaçat, està prevista l'exhibició de 14 bous capllaçats. Abans del Congrés, al mes de març, la Ràpita acollirà també la gala anual, en què s'escollirà la ciutat que ha d'acollir el Congrés del 2026.

El Congrés tindrà lloc en dates encara per determinar, però es demanarà que pugz coincidir amb les festes del Barri, al mes de setembre, segons ha avançat el regidor de Festes, Ivan Subirats: “Intentarem que aquest gran esdeveniment es pugui incloure en les festes de la Mare de Déu de la Ràpita, per tant, encara queda un any per anar-lo preparant, però estem molt contents d’haver estat escollits com a seu”.

Tant Subirats com la regidora de Turisme, Helena Queral, han felicitat la penya “pel seu esforç i treball per defensar la candidatura”. Una de les intencions és que el 20è Congrés no coincidisca amb el moment àlgid de la campanya turística, atès que este esdeveniment arriba a concentrar més de 4.000 persones, provinents majoritàriament de les 24 poblacions de tot l'estat espanyol que pertanyen a la Federació Espanyola de Bous de Corda. Queral explica que “hi ha hagut un treball previ perquè la Federació demana que per acollir un congrés el municipi que es presente ha de garantir aspectes com disposar d’almenys 1.200 llits per acollir participants i visitants, i la Ràpita ho pot garantir; són esdeveniments amb una afluència de gent molt important, per tant, serà un impuls econòmic molt important per al poble i per a totes les empreses del sector serveis”.

El president de la Penya Bou Capllaçat, Antonio Carmona, ha mostrat la seua satisfacció perquè la Ràpita haja estat escollida ciutat amfitriona del 20è Congrés: “Estem molt contents de la rebuda i les aclamacions que va despertar la nostra candidatura i és un esdeveniment que portarà una afluència de gent sense precedents a la Ràpita", ha afirmat. Carmona considera que “també és una forma de reivindicar la nostra tradició com a resposta a la pressió que estan tenint algunes modalitats taurines”, en referència a la proposta de modificació de la Llei 34/2010 que s'està debatent al Parlament.

En la presentació de la Ràpita a Beas de Segura davant la resta de ciutats federades va tenir un paper destacat el vídeo de la candidatura rapitenca, elaborat per Jordi Gil amb imatges i la col·laboració de la regidoria de Turisme.