Este estiu s'estrenarà la prova ciclista Clàssica Terres de l'Ebre, coincidint amb un descans del Tour

Amb un recorregut de 180 quilòmetres, serà retransmesa per Eurosport Internacional, amb una emissió garantida a 54 països

Presentació de la prova, este dilluns.
Presentació de la prova, este dilluns. | Cedida
Redacció
04 de març del 2024
Actualitzat a les 18:19h
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, i el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller, han participat este dilluns en la presentació de la Clàssica Terres de l’Ebre, una nova prova ciclista que s’estrenarà este estiu a les Terres de l’Ebre i que forma part del calendari professional UCI (Unió Ciclista Internacional).

Organitzada per l’empresa Deporinter i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i diversos ajuntaments, serà el proper 15 de juliol, coincidint amb la jornada de descans del Tour de França. Amb un recorregut de 180 quilòmetres, sortirà d’Amposta i passarà per Deltebre, l’Aldea, Tortosa, Benifallet, Rasquera, Ginestar, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Corbera d’Ebre, Gandesa, Bot, Prat de Comte, Paüls, Xerta, Aldover i Roquetes, amb l’ascensió final al Mont Caro.

La Clàssica Terres de l’Ebre ‘Reserva de la Biosfera’ neix amb la possibilitat de dur a terme, a través del ciclisme, una campanya promocional turística, cultural, gastronòmica, esportiva i social de les Terres de l’Ebre, tenint en compte que serà retransmesa per Eurosport Internacional, amb una emissió garantida a 54 països. Segons ha detallat l’organitzador, Joaquin Cuevas, serà una oportunitat per als corredors que s’estan preparant per a futurs objectius durant l’últim trimestre de ciclisme professional de l’any. Ja està confirmada la presència de diversos equips internacionals i dels principals equips professionals del territori.

La presentació d’esta nova prova ciclista s’ha fet este dilluns a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa i hi han intervingut també l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan Farnós, i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Enric Adell Moragrega. A l’acte també han assistit representants dels Consells Comarcals i Consells Esportius de les Terres de l’Ebre, els alcaldes d’Amposta i Roquetes, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Iris Castell Cid i representants de la Federació Catalana de Ciclisme i d’entitats ebrenques.