El COMEBE assumix de forma provisional l'obertura del Poble Vell de Corbera d'Ebre

És l’acord al qual han arribat este divendres el Departament de Justícia, Drets i Memòria i l’Ajuntament

Façana de l'església del Poble Vell.
Façana de l'església del Poble Vell. | S.B.
Redacció
01 de març del 2024
Actualitzat a les 16:43h
El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) assumirà a partir de demà l’obertura del Poble Vell de Corbera d’Ebre. És l’acord al qual han arribat este divendres el Departament de Justícia, Drets i Memòria i l’Ajuntament del municipi. Es tracta d’una mesura provisional per la qual el COMEBE es compromet a vetllar les visites del Poble Vell.

Des de l’anunci de la dissolució de l'Associació del Poble Vell, entitat que gestionava l’espai fins fa una setmana, l’emplaçament ha romàs tancat i, des d’aleshores, el Departament i l’Ajuntament buscat una solució estable.

L’acord anunciat este divendres permetrà gestionar les visites escolars programades per les properes setmanes, així com respondre a l'increment d'afluència de visitants durant la temporada alta de Setmana Santa. En este sentit, es garantirà l’accés a la ciutadania, i, tant l’església de Sant Pere com el conjunt de l’indret, es podrà visitar els caps de setmana i festius amb visites lliures, i de dimarts a divendres mitjançant visites guiades.

Tot i que el Departament i l’Ajuntament continuen treballant en solucions a llarg termini pel que fa a la gestió i conservació del Poble Vell, destaquen que l’acord fa palès l’entesa i el compromís compartit per consolidar i difondre la memòria democràtica a les Terres de l’Ebre.