Castanyada? Halloween? ...«Castaween»!

Tortosa s'empesca una fusió 'sui generis' de les dos festes

B.F.
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:22h
Presentació pública de la quarta edició del Castaween.
Presentació pública de la quarta edició del Castaween. | A.T.

La capital del Baix Ebre té la solució a la dicotomia que afecta molts catalans per estes dates. Celebrem la castanyada tradicional o ens apuntem a la moda del Halloween nord-americà? Ni l'una, ni l'altra. Tortosa abandera la 'tercera via' de la cultura popular i tradicional i, per quart any consecutiu, este 31 d'octubre celebrarà el 'Castaween', organitzat per l'Associació de Comerciants del Nucli Antic de Tortosa.

Segons el consistori, la festa "oferix una ocasió per a disfressar-se i divertir-se amb la temàtica terrorífica pròpia de la celebració americana, estesa des de fa molts anys a tot el món, mentre es gaudix del caliu i gastronomia de la tradicional festa catalana".

El 'Castaween' vol ser, a més, una oportunitat per donar a conèixer la restauració, el patrimoni i el comerç del nucli antic de la ciutat. Així, el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Tortosa, el democristià Emili Lehmann, acompanyat pel president de l'Associació de Comerciants del Nucli Antic, Joan Iniesta, han presentat este dimecres els principals trets d'esta festa que tindrà lloc la tarda-nit del divendres 31 d'octubre a l'entorn del carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta.

La festa començarà, a la tarda, amb una gimcana de caramels pels comerços del barri i tallers per als més menuts: 'pintacares', manualitats diverses, photocall, la castanyera, una xocolatada, i l'explicació del conte 'El pallasso Muniatto i el Halloween'. Quan es face fosc, el ball-concurs de Halloween amb un jurat que decidirà quines són les millors disfresses. I quan s'acabarà la festa, els restaurants de la zona oferiran menús de Castanyada, amb diferents propostes gastronòmiques.
 

Cartell promocional del Castaween 2014.