La Ràpita demanarà recuperar els actes taurins de les Festes del Carme

L'Ajuntament traslladarà la petició a la delegació del Govern per tal de rebre autorització per fer tres tardes de bous durant la festivitat

Una plaça per realitzar correbous a la Ràpita
Una plaça per realitzar correbous a la Ràpita | Arxiu
Aguaita.cat
27 de febrer del 2024
Actualitzat a les 14:20h
LaRàpita vol recuperar els correbous que es duien a terme fa anys per les festesdelCarme, al mes de juliol. La proposta naix de dosentitatstaurines del municipi, que se’n faran càrrec de la despesa que ocasionarà realitzar-les.

El darrer plemunicipal de divendres vaaprovar les dates en què es demana tornar a fer bous, una proposta que va rebre el suport unànime dels grups polítics de la ciutat.

Un cop aprovada la proposta, l’Ajuntament traslladarà la petició a la delegaciódelGovern per tal de rebre autorització i si és possible, fer tres tardes de bous a la plaça coincidint amb la festivitat del Carme, en un emplaçament per concretar a la façana marítima, i un bou capllaçat.

Segons explica el regidordeFestes i portaveu de FuturlaRàpitaIvanSubirats a RàdioRàpita: "Estem parlant d'unes festes molt arrelades a la nostra ciutat. Poc a poc es van anar perdent i un dels objectius que teníem molt clars quan vam entrar dins l'Ajuntament va ser intentar recuperar tot este seguit de festes tradicionals que tenim a la nostra ciutat".

"Hem de recordar que des de 1978 al 1987 van fer-se estos actes taurins a Festes del Carme" fa memòria el regidor, després diu "hi va haver una parada de 3 anys, quan es feien a la Platja del Pipi i des del 1992 al 1997 tampoc es van fer",seguix. "És van tornar a recuperar a 1998 al Moll de Ribera i se van fer durant dos o tres anys i finalment al 2003 es van fer els últims a la Punta del Moll", conclou el regidor de Festes de la Ràpita.  És a dir vint-i-un anys després el correbous de Festes del Carme podrien recuperar-se.

El regidor recorda que la moció també va ser impulsada per una penya taurina local "TotpelBou" i que més tard es van unir els "EmboladorsdelaRàpita".

També es va aprovar, de manera unànime, la proposta urgent de donar suport a la candidatura de la penya del BouCapllaçat per tal que el municipi aculla l’any que ve el Congrésestatal de bousdecorda.