Tortosa tindrà hereus com a representants de les entitats a les Festes de la Cinta 2024

L'Ajuntament referma el compromís en les tradicions, amb la figura de pubilles i hereus, i avança en la igualtat entre homes i dones

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Festes, Dolors Bel han anunciat que Tortosa tindrà hereus a Festes de la Cinta
L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Festes, Dolors Bel han anunciat que Tortosa tindrà hereus a Festes de la Cinta | Cedida
Aguaita.cat
20 de febrer del 2024
Actualitzat el 09 d'abril a les 12:20h

L'Ajuntament de Tortosa incorporarà la figura dels hereus a les festes de la Cinta, que juntament amb les pubilles representaran les diferents entitats del municipi. Així ho han avançat avui l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Festes, Dolors Bel, que han recordat que la figura de l'hereu ja s'ha afegit a la majoria de localitats veïnes i que també era necessari incorporar-la a les festes majors de Tortosa per tal d'avançar en la igualtat entre homes i dones des de tots els vessants.

La figura de les pubilles i hereus forma part de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre.

"La incorporació dels hereus i hereus infantils com a representants de les entitats ja fa anys que és una realitat a la majoria de localitats veïnes i ara també fem aquest pas a Tortosa. Ens comprometem en les tradicions i a la vegada reivindiquem una societat més justa i igualitària en tots els aspectes, reivindiquem també la igualtat entre homes i dones en els representants de les entitats durant les festes", ha dit l'alcalde. A Tortosa hi ha arxius gràfics i documentals de l'existència de pubilles com a mínim des de 1883.

Per la seua banda, la regidora de Festes ha explicat també que la incorporació dels hereus era una reivindicació per part de diferents associacions del municipi. L'Ajuntament comunicarà a totes les entitats la introducció de la figura de l'hereu i cada entitat podrà presentar pubilla, hereu, pubilla infantil i hereu infantil. "Després de parlar-ho en representants d'entitats i amb la comissió de festes entenem que calia afegir la figura de l'hereu com a representant del teixit associatiu, amb una funció festiva, identitària i comunitària", ha manifestat Bel.

Pel que fa a l'edat de les pubilles/hereus hauran de ser nascuts entre l'1 de gener de 2006i el 31 de desembre de 2008, mentre que les pubilles i hereus infantils hauran de ser nascuts entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2017. Entre els candidats i candidates presentats s'elegirà la reina, reina infantil, hereu major i hereu infantil.

Quant a la indumentària de l'hereu, portarà camisa blanca, armilla, pantalons fins als genolls, mitges blanques i espardenyes.

Finalment, la junta de govern de l'Ajuntament de Tortosa ha acordat esta setmana licitar la direcció tècnica de la Festa del Renaixement i les Festes de la Cinta, amb l'objectiu de dotar de més múscul esta àrea.


 

Arxivat a