Les Imatges| El Carnaval de Deltebre creix per reivindicar-se com a opció de referència a les Terres de l'Ebre

Un miler de persones a la gran rua, actuacions de les divuit comprses al Centre Esportiu del Delta, el concurs de disfreses, el Carnaval infantil o les festes per a joves omplen de llum i color el municipi

La reina de Carnestoltes 2024.
La reina de Carnestoltes 2024. | Cedida
Redacció
20 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:43h
Vuit anys pujant esglaons han anat elevant la popularitat del Carnaval de Deltebre. D’ençà que l’Ajuntament de Deltebre va decidir recuperar i impulsar els actes del Carnaval, esta proposta festiva plena de disbauxa i "fandango", s'ha consolidat i es reivindica com a opció de referència carnavalera a les Terres de l'Ebre. Per aconseguir-ho cal, sobretot, que la pròpia població es bolque en participar d'esta festa plena de màgia, de llum i de color. I això, a Deltebre s'ha aconseguit. Un miler de persones han ballat este cap de setmana al ritme de les músiques més xaladores, molts particulars, i molts amb comparses, fins a divuit, que han passat mesos preparant la idea, fent-la realitat, i assjant les coreografies que han saltat als carrers de Deltebre de nou.

Entre elles, una de destacada, que ha estat valorada com la millor, tot i la difícil elecció davant alternatives molt competents i originals. Ha estat la comparsa del Barracot, guanyadora del premi amb la seua proposta titulada ‘La Crida del Bosc’, una temàtica molt ben aconseguida i a la vegada relacionada amb els boscos i amb un clar missatge sobre el canvi climàtic. Podeu consultar aquí la resta de premiats.

Esta vegada, també al Centre Esportiu del Delta on enguany, com a novetat, es van dur a terme les diferents actuacions de les comparses amb unes grades plenes a gom a gom i amb un públic entregat a les diferents coreografies.
 
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va destacat l’aposta que al seu moment es va fer des del Govern municipal per realçar “una activitat que ens ajuda a exportar la marca de Deltebre ben amunt, però que a la vegada també ens ajuda a reforçar i a impulsar la cohesió social entre el veïnat gràcies a la participació de tanta gent, i de la col·laboració de moltes entitats i particulars”. En este sentit, l’alcalde va aprofitar l’ocasió per agrair la feina de la Comissió de #DeltebreFestes, com també als regidors que durant estos últims anys s’han encarregat de gestionar els actes del Carnaval.

Després de la Rua, la nit va continuar amb un sopar de germanor, entre les comparses i públic, i també amb l’actuació del grup de versions LesQueFaltaBand. Tant el sopar, com la música en directe, com la posterior festa jove, també han esdevingut novetats en esta edició del Carnaval de Deltebre. Cal esmentar que la festa jove va comptar amb la coorganització de la recent creada Comissió #DeltebreJove.

Este és el recull d'imatges:
 

Foto: Cedida

 

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cdida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Els xiquets i xiquetes, també protagonistes      

Més enllà de la pròpia Rua, un dels altres actes rellevants de la programació del Carnaval de Deltebre és el Carnaval Infantil, el qual es va celebrar el diumenge a la tarda al Centre Esportiu del Delta incorporant diferents novetats, i amb actuacions i tallers pensats per als infants. Enguany es va duplicar la participació al Carnaval Infantil, posant així en relleu la consolidació d’un acte que any rere any agafa més força.

La programació del Carnaval de Deltebre es va iniciar el divendres a la tarda, amb un taller de capgrossos, dirigit menuts de més de tres anys. A la nit, va ser el torn dels quintos del 2006 amb la seua Pijamada Party.
 

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida