Els apicultors ebrencs alerten que la supervivència de les abelles està amenaçada amb la sequera

Reclamen tenir més arnes en espais naturals i tràmits de transport i identificació més simples

Aguaita.cat
20 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:02h
Una bresca plena d'abelles
Una bresca plena d'abelles | ACN
Les cooperativesdemel de Tarragona i les Terresdel'Ebre, en el context de mobilitzacions de la pagesia, també proposen mesures per millorarelsector.

Entre d'altres, demanen eliminar la limitació de 80 a 40arnesd'abelles en parcs i espaisnaturals o acabar també amb la senyalització per presènciad'abelles que altres comunitats autònomes no exigeixen. A més a més, se sumen a les reivindicacions per simplificar els tràmits.

En el seu cas, per al registre de transportd'animalsvius i en la identificació de les arnes mitjançant el codiREGA. Els apicultors també demanen mesures per fer front a la competència deslleial, l'augment de costos o el canvi climàtic, i alerten que l'actual sequera amenaça la supervivència de les abelles.

La FederaciódeCooperativesAgrícolesdeCatalunya (FCAC) s'ha fet ressò de la bateria de propostes que han elaborat les cooperativesapícoles de Tarragona i l'Ebre en representació del sector, i reclamen més suport per part de les oficines comarcals on es fan els tràmits burocràtics.