La Policia Local de Deltebre desocupa 38 immobles durant els darrers cinc anys

Un total d’11 habitatges s’han retornat per part de la Policia Local als propietaris

Aguaita.cat
20 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:18h
Dos agents de la Policia Local de Deltebre
Dos agents de la Policia Local de Deltebre | Policia Local de Deltebre
La Policia Local de Deltebre ha desocupat 38 immobles durant els darrers cinc anys. L’AjuntamentdeDeltebre, mitjançant el cos policial, treballa per reduir els immoblesocupats al municipi. De fet, actualment la població compta amb 11habitatgesocupats, lluny de les 49 ocupacions registrades l’any 2018, un fet que va generar la creació d’una brigadaantiocupa dins l’equip de la policia local.

De tots estos edificis desocupats, 27 s’han tapiat amb el corresponent càrrec subsidiari a la propietat, i la resta, un total d’11, s’han retornat per part de la Policia Local als propietaris després de les temptatives d’ocupació il·legal d’estos edificis.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “estem duent a terme un seguiment continu de les ocupacions al nostre municipi, ja que és una qüestió que ens preocupa i que ens ocupa i a la qual hem de saber donar una resposta efectiva, tot i la limitació de les competències i de la normativa vigent”. Soler ha remarcat que “la reducció de les ocupacions durant tots estos anys és conseqüència del treball realitzat, i de la creació d’un equip antiocupa que està permanentment actiu durant les 24 hores dels 7 dies de la setmana”.

En este sentit, l’objectiu principal de reduir els habitatges ocupats és el de fomentar la bona ciutadania i la bona convivència, així com evitar les molèsties al veïnat, i els perills derivats en relació, per exemple, amb el frau elèctric. A hores d’ara, dels 11 immobles ocupats, 9 són de grans tenidors i 2 són de propietaris particulars. Des del cos de la Policia Local es resta a l’espera de les ordres judicials per a la corresponent actuació.