Vint-i-dos infants constitueixen el primer Consell d’Infants d’Amposta

Durant un any i un cop al mes es reuniran i treballaran idees en circulació i mobilitat sostenible, parcs i jardins i reciclatge i civisme

Consell d'Infants d'Amposta
Consell d'Infants d'Amposta | Cedida
Aguaita.cat
19 de febrer del 2024
Actualitzat a les 18:01h
Vint-i-dos xiquetes i xiquets de quart i cinquè dels siscentresd’educacióprimària i el centred’educacióespecial de la ciutat van constituir, dissabte17defebrer, el primer Consell d’Infants d’Amposta.

Ho van fer en un emotiu acte al saló de plens on, davant de famílies, representants dels centres educatius i càrrecs electes de l’Ajuntament, van acceptar ajudar en la millora d’Amposta amb la seua veu i les seues idees.

Escollits per sorteig entre l’alumnat de quart i cinquè d’aquests centres educatius després de diferents sessions formatives en participació, els infants es reuniran un cop al mes. Treballaran en l’encàrrec que l’alcalde, Adam Tomàs, qui presideix el Consell, els hi va fer el mateix dissabte. "Els xiquets i xiquetes, no només teniu la capacitat i dret a participar, sinó que les persones adultes necessitem la vostra col·laboració en el govern de les ciutats", va dir-los. "Les persones adultes ens oblidem què significa ser infant, i això ens porta a decisions no massa encertades, per això, a partir d’avui, començarem a treballar plegats perquè volem una ciutat amb mirada d’infants, una mirada jove, creativa, sense complexos, una mirada dels infants del futur". "Us demanem que a partir d’ara ens aporteu les vostres idees en circulació i mobilitat sostenible; parcs i jardins i reciclatge i civisme", va dir-lo.

La creació del Consell d’Infants, una de les accions del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), és també la mesura 117 del Pla d’Acció Municipal per al mandat 2023-2027.