Els pobles ebrencs sense oficina bancària tindran un caixer mòbil cada 15 dies i amb atenció personalitzada

El servei es començarà a oferir al setembre i donarà servei a vint-i-cinc municipis de les Terres de l'Ebre

Aguaita.cat
19 de febrer del 2024
Actualitzat el 20 de febrer a les 10:40h
Les autoritats en la presentació del servei de banca mòbil
Les autoritats en la presentació del servei de banca mòbil | Lourdes Casademont
No tenir caixer al poble és un problema per a milers de veïns, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim amb caixer per fer gestions bancàries. En alguns casos, com Gósol, al Berguedà, este desplaçament és superior a la mitja hora de trajecte en cotxe.

Un problema que ara la Generalitat vol solucionar amb una xarxad’oficinesmòbils que ha presentat la consellerad’Economia, NatàliaMas, a Alpens. Es tracta d’una furgoneta que oferirà serveiquinzenal amb atenciópersonalitzada i on els clients podran fer tots els serveis. Les entitats encarregades del projecte seran CaixaBank i Caixad’Enginyers, en funció de la zona.

Les primeresoficines començaran al setembre i es pretén cobrir el 100% de la població del país.

Vint-i-cinc poblesebrencs es veuran beneficiats amb la mesura:  Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, Tivenys, Freginals, la Galera, Godall, el Mas de Barberans, Masdenverge, la Palma d’Ebre, Benissanet, Garcia, Ginestar, Miravet, Rasquera, la Torre de l’Espanyol, Vinebre, Arnes, Bot, Caseres, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs.