Una trentena d'ajuntaments i associacions empresarials ebrenques signen el conveni Córner

L'acord permet la presència en 7 fires nacionals, estatals i internacionals, generals de turisme o especialitzades en algun àmbit i en una campanya de comunicació conjunta

Representants dels ens participants en el conveni Córner, este dijous.
Representants dels ens participants en el conveni Córner, este dijous. | Cedida
Redacció
16 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:09h
Un total de 28 ens locals i associacions empresarials ebrenques participaran en fins a 7 certàmens i en altres accions promocionals sota el paraigua de la Diputació de Tarragona en el marc del conveni Corner que s'ha revalidat este dimecres.

L'objectiu, segons la Diputació, és "sumar esforços i estratègies per traslladar al possible turista la diversitat i riquesa de les Terres de l’Ebre i propiciar que les visite. Els signataris podran participar de forma conjunta i coordinada al programa de fires i a les campanyes de publicitat del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Enguany, el signen 28 ens públics locals i associacions empresarials ebrenques (incloent-hi el Patronat de Turisme de la Diputació).

El conveni, que enguany arriba a la 16a edició a les Terres de l’Ebre, permetrà que tots els participants tinguen presència en 7 fires nacionals, estatals i internacionals, generals de turisme o especialitzades en algun àmbit (com el turisme actiu o l’observació d’ocells) i en una campanya de comunicació conjunta, sota el paraigua de la Diputació de Tarragona. D’esta manera, es facilita que diferents entitats turístiques públiques i privades puguen participar en estes accions independentment de la seua dimensió i a preus competitius.

En este sentit, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assenyalat que el conveni Córner “exemplifica molt bé tot allò que perseguim com a ens supramunicipal: la cooperació i el foment del desenvolupament econòmic i social”. Llauradó ha assegurat que la promoció de la rica oferta turística de casa nostra, tant a les Terres de l’Ebre com a la Costa Daurada, forma part dels reptes de la Diputació, “reptes que plantegem des de la perspectiva de la sostenibilitat i que hem d’abordar des de les aliances i la suma d’esforços”. Finalment, la presidenta de la Diputació s’ha referit a la llarga trajectòria del Córner: “16 anys a les Terres de l’Ebre i dues dècades a la Costa Daurada, que posen de manifest la sintonia entre el teixit socioeconòmic del territori i les institucions locals”.  

De la seua part, el president del Patronat de Turisme, Carlos Brull, ha destacat que l’acord “permet sumar actius i proporcionar a tots els participants una estratègia potent de promoció i de difusió dels atractius turístics de la destinació”. Així mateix, Brull s’ha referit a l’evolució dels mecanismes de promoció emmarcats en el Córner al llarg d’aquest anys, com la creixent aposta per les campanyes de màrqueting online o per les campanyes singularitzades.

La presentació del conveni ha aplegat els signants en un acte al Conservatori de la Diputació a Tortosa, este dijous dia 15 al migdia, amb la participació de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el president del Patronat de Turisme, Carlos Brull i l’assistència de la vicepresidenta segona per la marca Terres de l'Ebre, Iris Castell i del vicepresident segon de la Diputació, Enric Adell.

La inversió global i conjunta que recull el Conveni Córner 2024 serà de 125.300 €. D’este  import, el Patronat de Turisme de la Diputació assumirà 96.000 €, xifra que representa el 77% del total de la inversió conjunta.

Les fires en què es participarà

Delta Birding Festival (Amposta), B-Travel (Barcelona), Sea Otter (Girona), FITUR (Madrid), Fahrrad und WanderReisen (Stuttgart, Alemanya), Fiets & Wandelbeurs (Utrecht, Països Baixos), Global Birdfair (Oakham, Regne Unit).

Els ens locals participants són:

Ajuntament d’Alcanar, Ajuntament de l’Aldea, la Cala Serveis Municipals SL, Ajuntament de l’Ampolla, Ajuntament d’Amposta, Ajuntament d’Ascó, Ajuntament de Benifallet, Ajuntament de Camarles, Ajuntament de Deltebre, Ajuntament del Perelló, Ajuntament de la Ràpita, Ajuntament de la Sénia, Ajuntament de Tivissa, Ajuntament de Tortosa, Consell Comarcal del Baix Ebre, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Consell Comarcal de la Terra Alta, Jesús Activitats i Serveis SL.

Les asssociacions empresarials participants són:

Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Associació Hotelera de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Associació d’Hotelera de la província de Tarragona, Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tortosa, Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme de les Terres de l'Ebre.