Amposta impulsa la formació professional dual unint-se al gremi d'electricistes i fontaners

Un total de 12 empreses ofereixen 15 llocs de treball a través del programa FPO Dual del SOC

Aguaita.cat
15 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:57h
Presentació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Amposta i el Gremi d’Instal·ladors Electricistes I Fontaners del Montsià
Presentació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Amposta i el Gremi d’Instal·ladors Electricistes I Fontaners del Montsià | Cedida
L’Ajuntamentd’Amposta ha signat un convenidecol·laboració amb el Gremid’Instal·ladorsElectricistesiFontanersdelMontsià per engegar una nova edició del ProgramaFPODual, este any enfocat a este sector professional.

La iniciativa ofereix formació i una oportunitatlaboral a 15persones, que s’inseriran a 12 empreses, una de les quals l’Ajuntament, amb l’objectiu de poder encaixar una reivindicació del sector i la possibilitat que joves puguen formar-se i treballar.

L’alcalde, AdamTomàs, agraïa al gremi la predisposició: "A partir de la necessitat de l’Associació d’Industrials Instal·ladors Electricistes, Fontaners i afins, vam crear dos línies de treball amb el SOC, l’INS Montsià i Lo Sindicat que ha acabat quallant en aquest programa, que es traduirà en 15 llocs de treball a 12 empreses, que ofereixen contractes de 12 mesos i un programa de formació específic per a les necessitats del sector". El Programa FPO Dual compta amb una subvenció de 320.000 euros del SOC de la Generalitat de Catalunya.

LaFormacióProfessionalDual (FPO Dual) és una estratègia clau per al desenvolupament dels sectors professionals, ja que permet als participants adquirir habilitats pràctiques mentre treballen directament en empreses del sector. Tomàs afegia que, en l’àmbit de Terres de l’Ebre, des del Departamentd’Empresa Treball i el d’EducaciódelaGeneralitat, el SOC i de la mà del sector privat s’està treballant la Taulad’FP i el Mapad’FP per cobrir les necessitats dels professionals.

JoaquínEsteban, president del Gremid’Instal·ladorsElectricistesiFontaners del Montsià, expressava la seva gratitud cap a l’Ajuntament i el SOC, destacant la importància de generació de mà d’obra per afrontar els reptes de la transformació energètica. "Fa molts d’anys que reivindiquem la falta de mà d’obra, i el conveni és una ajuda per a les empreses instal·ladores del territori. De fet, altres gremis de la zona han mostrat interès en aquesta iniciativa com a model de col·laboració amb l’administració pública".

Per la seua banda, la directora de l’OficinadeTreballd’Amposta, EvaGuasch, afirmava que la FormacióProfessionalDual és una aposta fonamental per al SOC, ja que integra les necessitats empresarials amb la formació. Guasch destacava també que davant del conveni que s’ha signat aquest dimecres hi ha molt de treball previ de les diferents parts, així com que el consistori ampostí és un exemple de bones pràctiques a seguir en aquest aspecte.

El programa FPO Dual ofereix contractes d’un any en empreses del sector de l’electricitat i la fontaneria, amb una dedicació del 65% de la jornada laboral i un 35% destinat a la formació en certificats de professionalitat. Les persones interessades han de complir amb certs requisits, com tenir entre 16 i 29 anys, estar en situació d’atur de llarga durada i ser majors de 45 anys, o bé ser majors de 29 anys en risc d’exclusió social, tots inscrits a l’Oficina de Treball del SOC com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO).