L'Ajuntament de Tortosa rehabilitarà un dels pavellons de l'antic balneari del Porcar

El departament de Cultura ha aprovat una subvenció de 160.000 euros per l'execució de les obres de restauració i consolidació d'este espai declarat BCIL

Antic Balneari del Porcar
Antic Balneari del Porcar | Cedida
Aguaita.cat
14 de febrer del 2024
Actualitzat el 21 de febrer a les 15:53h
L'AjuntamentdeTortosa rehabilitarà un dels pavellons de l'anticbalnearidelPorcar, concretament el pavelló adjacent a la torre que té una façana amb una galeria d'arcs apuntats de proporcions clàssiques, que presenta un estat de conservació molt deficient. "L'objectiu de l'actuació és rehabilitar l'espai, consolidar l'estructura i crear un únic espai diàfan", ha explicat l'alcaldedeTortosa, JordiJordan. Pel que fa al finançament d'aquesta actuació, l'Ajuntament compta amb una subvenció del DepartamentdeCultura de 160.000euros.

L'actuació al pavelló del balnearidelPorcar tindrà un cost de 360.000euros aproximadament i està inclosa en el pressupost municipal. "Aquest espai va ser un important actiu de turisme de salut i ara volem recuperar-lo com un actiu turístic i cultural", ha dit Jordan. El balneari del Porcar està declarat Culturald'InterèsLocal (BCIL) i es troba emmarcat per la muralla, els JardinsdelPríncep i l'anticbarrijueu.

Per tal de fer possible la inversió al balneari del Porcar, el passat mes d'agost el consell d'administració de GESAT va aprovar la cessió temporal del pavelló on s'actuarà a l'Ajuntament de Tortosa. "Aquesta cessió era necessària perquè l'Ajuntament pogués concórrer a sol·licitar la subvenció", ha assenyalat l'alcalde.

Ampliació de l'Auditori

D'altra banda, la primera tinentd'alcaldia i regidorad'alcaldia, MarLleixà, ha avançat avui que s'han presentat dos empreses per executar les obresd'ampliació de l'AuditoriFelipPedrell i que en els pròxims dies es procedirà a l'adjudicació de l'obra. Actualment, es troba en fase de licitació la direcció facultativa i executiva de l'obra. I pel que fa al finançament d'aquesta actuació, Lleixà ha recordat que es finança amb una subvenció de 2,5 milions d'euros del MinisterideCultura i una altra de 950.000 euros de la DiputaciódeTarragona. "Hem acordat amb la Diputació que atorgarà l'import aquest 2024, en lloc del 2023, perquè ens adaptem a un calendari de l'obra realista", ha explicat la regidora de Cultura. En aquest sentit, cal recordar que les subvencions nominatives de la Diputació s'han de justificar com a màxim el setembre de l'any següent a la concessió i que el terminid'execució de les obres de l'Auditori Felip Pedrell és de 15mesos (2024-2025).