Els pagesos aixequen el tall a l'accés del port de Tarragona

La majoria de pagesos ebrencs van tornar ahir al vespre

Alguns dels tractors que han passat la nit a l'-A27 al port de Tarragona
Alguns dels tractors que han passat la nit a l'-A27 al port de Tarragona | Neus Bertola
Aguaita.cat
14 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:00h
Els pagesos han aixecat este dimecres al matí el bloqueig que han fet durant 24hores a l'accés del portdeTarragona. Després d'una breu assemblea celebrada a quarts de deu han decidit complir amb la previsió inicial d'estar-se un dia a l'A-27 i la seixantena de tractors que han passat la nit al ras han anant tornant progressivament cap a casa. El trànsit a la carretera s'ha restablert poc després de dos quarts d'onze i els camions ja poden entrar a la infraestructura portuària. Un d’ells és el SergiMartin, responsable nacional de la fruita seca d'Unió de Pagesos, qui ha assegurat que la nit “ha estat cansada” i “amb molt de fred”.

JoanRamonCasadó, membre de la PlataformaPagesa a les Terresdel’Ebre, ha valorat positivament que tant la setmana passada com en l’acció d’este dimarts hi hagi hagut entesa entre el col·lectiu i el sindicat UniódePagesos. “Creiem que tots els pagesos haurien d’anar units”, ha comentat. Finalment, s’ha mostrat partidari de “treure alguna cosa concreta” de la taula de treball que s’ha de celebrar este dimecres entre la pagesia i el Govern. La majoria de pagesos ebrencs van anar tornant en fer fosc cap a casa i els companys de Tarragona van seguir bloquejant els accessos al PortdeTarragona.

La propera convocatòria de protesta portarà els pagesos del País fins a Madrid el proper dia 21deFebrer on faran parada davant del Ministerid'Agricultura, Ramaderia i Pesca. L’objectiu de les accions és reclamar a les administracions solucions urgents davant de la greu situació que viu la pagesia, amb una baixada de producció generalitzada a causa de la greu sequera, preus en origen a la baixa i amb encariment desmesurat dels costos de producció, a més d’una burocràcia excessiva que implica temps i augment de despeses per a agricultors i ramaders, entre altres qüestions.