El VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges arriba a la Terra Alta per primera vegada

Els curtmetratges seleccionats es podran veure al Cinema Club de Bot i al Casal Cultural Rossinyol de Vilalba dels Arcs

Cartell del Festival VOC d’Òmnium Cultural
Cartell del Festival VOC d’Òmnium Cultural | Òmnium Cultural
Aguaita.cat
14 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:59h
La vuitena edició de la MostraVOC - FestivalÒmniumdeCurtmetratges2024, que organitza ÒmniumCultural, arriba per primera vegada a la TerraAlta. Els curtmetratges finalistes de l’edició d’enguany es podran veure en dues sessions: la primera, el dissabte,  17 de febrer al CinemaClubdeBot i la segona, el dissabte, 24 de febrer al CasalCulturalRossinyol de VilalbadelsArcs

La mostra, que durarà un mes, comptarà amb 140 sessions, a 90 sales de més de 80 localitats dels PaïsosCatalans.  A més, per primer cop, els curtmetratges seleccionats en esta edició es podran veure a la plataforma3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin. “Volem generar i consolidar espais per la presència de la llengua a l’audiovisual, al mateix temps que construïm noves oportunitats per la creació en català”, assegura el presidentd’Òmnium, XavierAntich.

La mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals com Luxemburg, Montreal, Quito, Brussel·les, Caracas, Edimburg, Ciutat de Mèxic, Madrid, Tolosa, París, Praga, Londres, Nova York, Bogotá i Paranà.
 
Enguany, el jurat del VOC, que serà l’encarregat d'atorgar un premi pel millorcurtdocumental i un pel millorcurtdeficció, valorats els dos en 3.000 €, està integrat per NathalieModigliani, co fundadora i co directora de MODIband; NeusBallús, directora de cinema, guionista i muntadora; AnnaGiraltGris, cineasta i investigadora; MaciàFlorit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, PolRoig, cineasta i programador. Com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000 €, respectivament. Finalment, esta edició gaudirà del PremiJuratJove, fruït de la col·laboració amb el ManlleuFilmFestival, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.