Nou govern municipal a Corbera d’Ebre; Sebastià Frixach i Antonio Álvarez compartiran alcaldia

Frixach trenca el govern amb Junts després que aquests haguessin ofert l’alcaldia de Corbera a l’Entesa, a canvi de repetir la mateixa aliança al govern del Consell Comarcal de la Terra Alta

Aguaita.cat
14 de febrer del 2024
Actualitzat el 15 de febrer a les 12:35h
Pla general de Corbera d’Ebre
Pla general de Corbera d’Ebre | Diputació de Tarragona
L’alcalde de Corberad’Ebre, SebastiàFixarch (Sumem per Corbera – Acord Municipal) ha fet saber que ha perdut la confiança amb JuntsperCorberad’Ebre, grup amb el qual comparteix el govern municipal, després de conèixer que el passat mes de novembre estos havien ofert al grup d’EntesaperCorbera formar govern conjunt i donar l’alcaldia al seu candidat, a canvi que formalitzessen este mateix pacte al govern del ConsellComarcal de laTerraAlta.

Davant d’esta proposta de canvi d’aliances feta a esquenes i contra Sebastià Frixach, l’alcalde ha anunciat que hi haurà canvis de composició al govern municipal. “Governem i compartim amb MovemTerresdel’Ebre, des del Consell Comarcal, un projecte comú per fer avançar la Terra Alta, i a la vegada, en l’àmbit municipal, durant aquests mesos de legislatura hi ha hagut molt bona sintonia i coincidència amb l’Entesa, fins al punt que han votat favorablement la proposta de pressupost municipal. És per això que hem decidit forjar un nou govern municipal entre Sumem i l’Entesa”. Ha afirmat.

Frixach ha recordat que ja havia compartit governdecoalició a Corbera d’Ebre amb AntonioÁlvarez la legislatura 2011-2015, on cadascun van dirigir l’alcaldia durant dos anys. “Vam fer coses importants pel poble i mai vam ser deslleials entre nosaltres. Un govern per ser estable necessita que hi hagi la màxima confiança entre els seus integrants i anar tots a una”. SebastiàFrixach continuarà a l’alcaldia fins a finals de 2024, i llavors AntonioÁlvarez agafarà el relleu fins a acabar la legislatura.
 
L’alcalde també ha comunicat l’expulsió del governmunicipal de la regidora de Sumem, MariaAsumpcióAnguera, davant les faltes de consideració, insults i desqualificacions fetes cap a ell, durant el darrer Ple.