El trencament d'una canonada a les obres de l'ampliació de l'hospital deixa Tortosa sense aigua

Els tècnics de la companyia mixta d'aigües treballen per poder restablir el servei

Aguaita.cat
13 de febrer del 2024
Actualitzat el 14 de febrer a les 11:07h
Obres d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta
Obres d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta | Aguaita.cat
El trencament d'una canonada de distribució durant les obresd'ampliació de l'HospitalVergedelaCinta ha deixat sense subministrament d'aiguapotable la ciutat de Tortosa. L'incident s'ha produït este dimarts quan faltaven deu minuts per a les tres de la tarda i arran dels treballs que la Generalitat executa per ampliar el centre sanitari, segons ha informat l'Ajuntament. Els tècnics de l'empresa mixta AigüesdeTortosa treballen per reparar l'avaria i restablir el servei al llarg de les pròximes hores. L'alcalde, JordiJordan, ha demanat al veïnat que intenti utilitzar el mínim d'aigua possible mentre no es resol el problema.

 

L'incident a la canonada s'ha produït en el marc de les obres d'ampliació de l'Hospital de la Cinta. El servei es restablirà avui entre els 22.00 i les 23.00.
 
El trencament de la canonada principal de distribució d'aigua a Tortosa ha obligat a interrompre el servei des de les 14.50 hores a tota la ciutat, una ruptura que s'ha produït en el marc de les obres d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta que executa la Generalitat. Els tècnics d'Aigües de Tortosa han treballat durant tota la tarda i la previsió és que es restableixi el servei entre les 22.00 i les 23.00 hores.
 
Concretament, els treballs han consistit en la renovació de la part de la canonada afectada, una canonada de 455 mm de diàmetre i 4 metres de longitud. Una vegada quede instal·lat el nou tram de canonada es restablirà el subministrament d'aigua de manera progressiva a tota la ciutat. "Demanem a la ciutadania que no utilitze aigua fins que estigui totalment reparada l'avaria", ha manifestat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.
 
El trencament de la canonada ha provocat que durant uns minuts l'aigua sortís a pressió, arribant als carrers pròxims a l'hospital. Precisament, el trencament d'aquest punt de la xarxa de distribució s'ha produït mentre s'adequava la rasa per on s'ha de desviar la canonada d'aigua amb motiu de les obres d'ampliació de l'hospital.