Tortosa promou una campanya per conscienciar als propietàris dels gossos de les seues obligacions

L'Ordenança Municipal de Medi Ambient regula l'obligatorietat de recollir-ne les deposicions i de portar-los lligats

Roda de premsa a l'Ajuntament de Tortosa
Roda de premsa a l'Ajuntament de Tortosa
Nació
13 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:44h
L'AjuntamentdeTortosa posa en marxa una altra campanya de civisme per seguir sensibilitzant la ciutadania de la necessitat de mantenirnet, agradable i segur l'espaipúblic. En este cas l'objectiu és conscienciar les persones propietàries dels gossos de l'obligatorietat de recollir-ne les deposicions i de portar-los lligats. Així ho recull l'OrdenançaMunicipaldeMediAmbient, als articles162 i 150.8 respectivament.

L'alcalde de Tortosa, JordiJordan; la regidora de Serveis Municipals i Neteja de l'Espai Públic, MargaAbelló i el regidor de SeguretatCiutadana i Convivència, FrancescVallespí, han presentat avui els detalls de la campanya de civisme centrada en les mascotes. "Apel·lem la ciutadania perquè siguin cívics al carrer amb les seues mascotes, tal com ho fan a casa seua", ha manifestat l'alcalde. L'Ajuntament ha editat uns fullsinformatius en diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, romanès, amazic, xinès i àrab amb el següent missatge: 'Siguem cívics al carrer amb les nostres mascotes'. El full informatiu també inclou la informació de l'OrdenançaMunicipaldeMediAmbient que contempla sancions de fins a 750 euros pel fet de no recollir les deposicions dels gossos o portar-los deslligats.

Quant a la distribució dels fulls informatius a la ciutadania anirà a càrrec dels agents cívics, que començaran la campanya pel barri del Temple, seguiran pel centre, Ferreries, nucli antic, Remolins i Sant Llàtzer. Una vegada realitzada la campanya informativa, els agents de la Policia Local posaran les corresponents denúncies si detecten infractors.
"Defensem el benestar dels animals i és necessari que s'esbargeixen, socialitzen i facin activitat física, però han de fer-ho garantint un espai públic net, agradable i segur", ha dit Jordan, que hi ha afegit: "Volem afavorir la convivència als espais comuns i garantir l'excel·lència de l'espai públic."
 

Balanç campanya residus

Pel que fa a la campanya centrada en la problemàtica de salubritat i residus, durant els dos últims mesos de 2023 es van interposar un total de 34 denúncies per infraccions a l'Ordenança Municipal de Bon Ús de la Via Pública. Concretament, un 36% de les denúncies de tot l'any es van formalitzar mentre es duia a terme la campanya de civisme. Així, tot i la campanya informativa efectuada es va produir un augment substancial en la detecció i denúncia de persones per deixar la brossa de les escombraries fora del contenidor
Balanç campanya residus
Pel que fa a la campanya centrada en la problemàtica de salubritat i residus, durant els dos últims mesos de 2023 es van interposar un total de 34 denúncies per infraccions a l'Ordenança Municipal de Bon Ús de la Via Pública. Concretament, un 36% de les denúncies de tot l'any es van formalitzar mentre es duia a terme la campanya de civisme. Així, tot i la campanya informativa efectuada es va produir un augment substancial en la detecció i denúncia de persones per deixar la brossa de les escombraries fora del contenidor.
 
Tot i l'increment de les sancions s'ha constatat que en la major part dels punts conflictius (detectats prèviament) s'ha resolt la situació a conseqüència de la campanya informativa.
Les campanyes de civisme que impulsa l'Ajuntament de Tortosa són complementàries al Pla Cuidem de manteniment de la via pública i els equipaments municipals, un pla que apel·la també a la corresponsabilitat de la ciutadania.