Ajuntament de Tortosa i Diputació, treballen plegats per ubicar una seu en propietat a la ciutat

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llaurador va apuntar que provisionalment s'ubicarà a l'edifici de la Comunitat de Regants, al barri de Remolins

El Palau Montagut, seu actual de la Comunitat de Regants a Tortosa acollirà de manera provisional la Diputació de Tarragona
El Palau Montagut, seu actual de la Comunitat de Regants a Tortosa acollirà de manera provisional la Diputació de Tarragona | Arxiu
Aguaita.cat
13 de febrer del 2024
Actualitzat el 21 de març a la 13:19h
Durant el debat que es va produir el passat divendres sobre l’aprovació de la modificació de crèdit de la DiputaciódeTarragona, EnricAdelliMoragrega, vicepresident de la institució i portaveu del grup d’EsquerraRepublicana; va explicar al plenari que el govern provincial està treballant amb el governmunicipal de Tortosa per ubicar una seu definitiva, i en propietat, a la ciutat; i  així deixar d’estar de lloguer, com han estat els darrers anys.

Davant les queixes del grup de Junts per la situació de lloguer de l’actual seu de Tortosa, Adell va ser contundent: “Hem d’assumir les responsabilitats que teníem en cada moment històric i, vostès, no poden fer veure que avui han aparegut aquí, quan Convergència/Junts han governat durant 44 anys la Diputació. Si haguessin volgut tenir una seu en propietat a Tortosa, s’hagués pogut començar a treballar fa molts anys, i ara ja la tindríem”.

“La Diputació hem estat molts anys de lloguer a Tortosa, i ara tornarem a estar-hi; però hem d’assumir la responsabilitat que teníem i ser coherents, perquè si no, expliquem la història només de manera parcial, i  no recordant, que només fa un any, qui tenia la responsabilitat de l’Àrea de Patrimoni, era Junts”. Va manifestar Adell.

El vicepresident republicà s’ha mostrat satisfet de l’entesa i el treball conjunt que estan portant a terme amb el govern municipal de Tortosa per poder trobar el lloc idoni on ubicar la seu definitiva de la Diputació a la ciutat.
 
D’altra banda, ha deixat clar que “tot aquest soroll de Junts sobre les seus de la Diputació al Penedès i les Terres de l’Ebre, és política de curta volada: preses, desmemòria i populisme. Nosaltres preferim treballar des de la coherència i l’entesa per fer avançar els territoris. La realitat és que amb 44 anys al capdavant de la Diputació de Convergència/Junts, 40 dels quals a la presidència, la seu institucional de Tortosa ha estat de lloguer i al Penedès no n’hem tingut”.
 
Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació va confirmar en una trobada amb la premsa que provisionalment la seu de la Diputació a Tortosa s'ubicarà al Palau Montagut Foto: Sílvia A.
 
La presidenta de la DiputaciódeTarragona, NoemíLlauradó, durant el Ple va mostrar la voluntat de millorar les seus de Reus i Tortosa mitjançant convenispatrimonials, a la vegada que continuarà apostant pels municipis petits. Fent-ho amb voluntat descentralitzadora i des dels diferents serveis que ofereixen les tres seus, els centres d’educació especial, les escoles d’art i disseny, els conservatoris de música, i les oficines de BASE. En definitiva, treballant per a tots els municipis, sobre consensos, de manera responsable i en perspectiva a mitjà, i curt termini.

Este debat sobre la seu de Tortosa va sorgir al Ple de la Diputació que tenia com a un únic punt de l'ordre del dia la modificació de crèdit, per la qual es podrà efectuar la compra de l'edifici adjacent a Síntesi, a la plaça imperial Tarraco de Tarragona, on actualment hi ha la major part dels serveis de la Diputació. Tal com es va recordar durant la sessió plenària, la Diputació ara exerceix el dret a tempteig que fa una dècada va preveure i signar el llavors president, JosepPoblet.