El conseller de Salut visita el CAP de Flix i els terrenys on es farà el nou equipament

Amb el nou CAP s’espera millorar la qualitat assistencial del municipi i dels vuit pobles més als que dona servei

Visita del conseller de Salut al CAP de Flix
Visita del conseller de Salut al CAP de Flix | Ajuntament de Flix
Aguaita.cat
12 de febrer del 2024
Actualitzat el 20 de febrer a les 11:00h
El consellerdeSalut, ManelBalcells, ha visitat el CAPdeFlix on hi ha presentat el Plad’ocupació de places de difícilcobertura en l’àmbitrural a l’atencióprimària. Balcells ha explicat que el Departament ha identificat que un de cada cinc equips d’atenció primària (EAP) de Catalunya és de difícil cobertura d’àmbit rural. En total, 73 EAP. En aquest sentit, ha avançat que, amb l’objectiu d’atraure talent en aquests centres, el pla promourà incentius econòmics i mesures de caire més social per afavorir el projecte professional i personal.

El Pla preveu uns incentius econòmics que complementa el de muntanya actual. L’impacte global per Salut serà d’11,5 milions d’euros anuals. En aquest sentit, els metges i metgesses de Medicina Familiar i Comunitària i els i les pediatries d’aquests centres de difícil cobertura rebran un increment anual d’uns 3.500€ i els infermers i infermeres, llevadors i llevadores, i els i les treballadores socials, 2.000.

D’altra banda, el Pla també preveu un conjunt de mesures de caire més social per afavorir el projecte professional i personal. Així, en l’àmbit professional es desplegaran mesures com la de facilitar la investigació i la docència, la formació continuada, la connexió amb professionals del sistema de salut i la priorització d’interconsultes, el lideratge, i la flexibilització de la jornada, garantint el servei, entre d’altres.

I en l’àmbit personal, el Pla preveu, amb col·laboració amb les entitats municipalistes, mesures per afavorir l’habitatge, la mobilitat, l’ocupació de la unitat familiar o subvencions per a formació, entre d’altres. Per aquestes mesures, Salut establirà acords de col·laboració amb diferents entitats municipalistes.

Terrenys del nou equipament

Després de la visita al CAP, el conseller s’ha desplaçat fins als terrenys on s’edificarà el nou equipament acompanyat del batlle. Amb el nou CAP s’espera millorar la qualitat assistencial del municipi i dels vuit pobles més als que dona servei. “Estem especialment contents que aquest procés que portava temps damunt la taula, tiri endavant i es desencalli” ha assegurat FrancescBarbero i ha afegit que “a qualsevol lloc per viure s’hi necessiten serveis i al món rural no aconseguirem que la gent s’hi quedi i s’engresqui a fer el seu projecte de vida si no hi tenim professionals per atendre i instal·lacions adequades, per tant, és una doble molt bona notícia per Flix i per la Ribera d’Ebre”.
 
L’Ajuntament finalitzarà la seua intervenció el pròxim dilluns durant el plenari amb el darrer tràmit de cessió dels terrenys al DepartamentdeSalut per a la construcció del nou CAP i les setmanes vinents acabant l’enderroc que es troba parcialment executat. Després ja serà Salut qui executarà el projecte i qui anirà informant i donant compte dels calendaris.
 
El conseller ha finalitzat la seua visita a Flix amb la signatura del llibre d’honor a l’Ajuntament.