Prop de 200 esportistes internacionals es concentren al Centre de Tecnificació d'Amposta

Tiradores d’arreu del món i remers dels Països Baixos es preparen a les instal•lacions esportives de les Terres de l'Ebre

Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre a Amposta
Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre a Amposta | Cedida
Aguaita.cat
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:18h
Fins a 180esportistesinternacionals de diverses disciplines es preparen a les instal·lacions del Centre de TecnificaciódelesTerresdel’Ebre (CTTE), esta setmana. L’alcalded’Amposta, AdamTomàs, explicava que molts dels esportistes s’han hagut de quedar en allotjamentsturísticsd’Amposta i del PobleNou, ja que la residència d’esportistes del CTTE està plena: "Fa uns anys que la residència d’esportistes no té prou places per allotjar tothom que sol·licita els serveis, per això va ser una gran notícia que la Generalitat ens atorgués una subvenció per ampliar del CTTE", afirmava Tomàs, qui afegia que "aquesta ampliació permetrà passar de 88 a més de 170 places, a més d’una zona mèdica amb laboratori, una àrea més gran de fisioteràpia i d’una sala polivalent". Al desembre de l’any passat, la Generalitat va atorgar 1,5 milions d’euros a l’Ajuntament per finançar la redacció del projecte d’ampliació i l’execució de les obres de l’equipament, que està previst que estigui acabat el desembre del 2025.

Entre els esportistes que s’han concentrat a Amposta destaquen el centenardetiradores d’arreu del món que, com cada any, es preparen la CopadelMónd’EspasaFemenina"CiutatdeBarcelona", que se celebra del 9 a l’11 de febrer. Hi participen atletesinternacionals com Estònia, EstatsUnits, Japó, Brasil, Canadà i NovaZelanda, així com de França, GranBretanya i de la seleccióEspanyola. La primera concentració de tiradores internacionals al Centre de Tecnificació Esportiva va ser l’any 2008, pel que fa més de 16 anys que les atletes confien en els professionals i les instal·lacions per preparar-se per a una cita tan destacada com la Copa del Món d’Espasa Femenina.

Paral·lelament, també han entrenat a la capital del Montsià uns 80remers del club neerlandès D.S.R. Proteus-Eretes, un dels més prominents dels PaïsosBaixos. L’estada l’ha organitzat l’agència promotora Agenda Sports, en col·laboració amb el CN Amposta, el Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre i diversos proveïdors de serveis de la ciutat. Els remers, que utilitzen les instal·lacions del centre i del club de rem, han escollit Amposta com a seu dels seus entrenaments de llarga distància per les excel·lents condicions que la ciutat i el centre els ofereix per als seus entrenaments.