Deltebre es prepara per a una nova edició del Carnaval amb divuit comparses inscrites

Els actes començaran el divendres 16 de febrer amb un taller de Capgrossos per als xiquets i xiquetes

Presentació dels actes de Carnaval 2024 a Deltebre
Presentació dels actes de Carnaval 2024 a Deltebre | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
07 de febrer del 2024
Actualitzat el 19 de febrer a les 3:22h
Maretameua, quin fandango! és l’eslògan que este any acompanya el cartell i la programació de les activitats del CarnavaldeDeltebre. És aquesta la seua vuitena edició, i presenta diferents novetats com, per exemple, la continuïtat de la festa amb músicaendirecte una vegada finalitzada la Rua i un sopardegermanor.  
 
La RuadelCarnaval compta a hores d’ara amb 18comparsesinscrites i frega el miler de participants. Enguany el seu recorregut finalitzarà al CentreEsportiudelDelta, on es realitzaran les corresponents actuacions davant del jurat, del públic assistent a la grada i de la resta de participants. El públic, més enllà de poder veure les comparses als carrers, també podrà seguir part del recorregut en directe mitjançant una pantallaLED que s’ubicarà a l’escenari.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “el Carnaval de Deltebre s’ha convertit, durant tots aquests anys, en una referència de territori i en una aposta decidida i ferma del Govern municipal que permet traslladar la llum i els colors als carrers, i fomentar la cohesió social entre els veïns i veïnes”. Soler ha afegit que “l’èxit del Carnaval és conseqüència i és fruit del treball de totes les persones i entitats que participen, com també de la sempre necessària col·laboració i implicació de la Comissió #DeltebreFestes”.
 
Enguany els premis mantenen els mateixos imports que en l’anterior edició. D’esta forma, el jurat atorgarà 600 a la millorcomparsa, 400 a la millorcarossa, i 300 a la comparsamésoriginal, a la millordisfressa, a la millorcoreografia i a la comparsamésxaladora. Posteriorment, com a principal novetat d’aquesta edició i tot seguit al lliurament dels premis, s’iniciarà l’actuació del grup de versionsLasQueFaltaBand. A més, s’habilitarà un espai, a disposició de les comparses, per al sopardegermanor mitjançant els menús per emportar de les jornades gastronòmiques o a través del sistema jo hi poso.

El regidor de Festes i Promoció Esportiva, EricBertomeu, ha detallat que “enguany, a partir de les peticions de les comparses i amb acord de la Comissió #DeltebreFestes, volem anar un pas més enllà respecte a les anteriors edicions i donar continuïtat a l’ambient festiu de la Rua del Carnaval, i oferir una nova proposta que englobi la germanor amb la música en directe”. Bertomeu ha cridat a la participació d’un programa que “ofereix activitats per a tots els públics i que representa l’essència de la festa del Carnaval. És a dir, la il·lusió, l’alegria i la disbauxa”.

El dissabte, partir de la mitjanit, i també al CentreEsportiudelDelta, es durà a terme el CarnavalJove amb la festa LaGranAnimalada, la qual compta amb la col·laboració de la recent constituïda Comissió #DeltebreJove, i amb l’actuació dels DJ’sEduardVentura i JordiMulet. Durant la nit es lliuraran els premis a la comparsaméselaborada (600 €), a la disfressamésoriginal (150 €) i a la disfressamésxaladora (150 €).
 
El Carnaval clourà esta setena edició amb el CarnavalInfantil, que gaudirà amb l’actuació del magMJ i amb un taller de globoflèxia. A banda, també hi haurà xocolatada a càrrec de l’AssociaciódeDonesdeDeltebre, i una Rua que estarà encapçalada per la BatuCava. Els premis del Carnaval Infantil es distribueixen amb el Primer premi a la millor comparsa (100 €), el segon premi a la millor comparsa (75 €), i el primer, segon i tercer premi a la millor disfressa amb 60 €, 40 € i 30 € respectivament.

Cal esmentar que les activitats del Carnaval de Deltebre començaran el divendres16defebrer amb un tallerdeCapgrossos per als xiquets i xiquetes a partir de tres anys, amb la PijamadaParty que impulsa la Quinta de l’any 2006 i també amb la programació de Carnaval al Centre Esportiu del Delta. Totes les activitats es poden consultar a la pàgina web http://www.deltebre.cat