L’Ajuntament de Deltebre signa un conveni amb ARCA per a la recollida d’animals abandonats o perduts

La protectora mantindrà els animals ben atesos a la seu fins que es troben els propietaris o propietàries, o bé se’ls pugui lliurar en adopció

Dos gossos perduts
Dos gossos perduts | Arxiu
Aguaita.cat
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:18h
L’AjuntamentdeDeltebre ha adjudicat, a partir d’este mes de febrer, la gestió i el nouservei de gossera a la protectoraARCA, una vegada finalitzat el contracte que vinculava l’administració amb l’empresa SERPROANIMAL. En este sentit, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, EvaMarin, ha explicat que “amb aquest nou contracte amb ARCA volem fer un pas endavant en la cura i en la protecció dels animals, de manera que puguem garantir el seu benestar”.

Este contracte permetrà donar cobertura a les necessitats d’este servei durant els propers12mesos. De fet, ARCA mantindrà els animals ben atesos a la seu de la protectora fins que es troben els propietaris o propietàries, o bé se’ls puga lliurar en adopció. Cada mes, l’entitat haurà de comunicar a l’Ajuntament de Deltebre el nombre d’animals, i el tractament o seguiment corresponent.

Paral·lelament a aquest noucontracte, l’Ajuntament de Deltebre habilitarà un espai de guarda i custòdiad’animalsabandonats o perduts. En aquest espai, d’una estada màxima d’entre 24 hores i 48 hores, la PoliciaLocal farà lectura del xip de l’animal per així facilitar la recollida al seu propietari o propietària. Passa’t este temps, ARCA gestionarà la recollida de l’animal.  

En esta mateixa línia, durant les properes setmanes l’Ajuntament de Deltebre obrirà la convocatòria de subvencions per a la protecció i defensadelsanimals del municipi, com també els ajuts per a l’esterilització i castració de les colòniesdegats.