Investiguen un veí de Tortosa per presumpte delicte de maltractament animal

L'animal, estava lligat a un arbre, desnodrit i amb poca mobilitat

Un agent del Seprona amb el gos rescatat de les males condicions de vida que tenia en una finca de Tortosa
Un agent del Seprona amb el gos rescatat de les males condicions de vida que tenia en una finca de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:15h
El SEPRONA va poder rescatar un goscreuat amb staffordshireterrier que es trobava lligataunarbre amb malescondicions de vida i desnodrit.

Els agents van poder identificar el propietari de l'animal malgrat que mancava de xip homologat d'identificació.

La zona, un fincaruraldeTortosa, estava sent utilitzada com a abocadorderesidus, ja que al lloc van trobar pneumàtics, aparells elèctrics, algun vehicle fora d'ús i ferralla.
 
En un arbre de la finca, van trobar lligat amb una corretja de tela gruixuda, de les utilitzades per a l' arrossegament de vehicles, un gos staffordshireterrier, raça considerada de maneigespecial que és la nova denominació que la LleideBenestarAnimal dóna per als abans anomenats gossos potencialment perillosos.
 
L'animal, que havia estat mutilat mitjançant otectomia (mutilació estètica dels pavellons auriculars) típica en esta raça de gossos, es trobava per sota del seu pes òptim i la seua drecera li limitava ostensiblement la mobilitat. Esta situació li provocava que es trobés envoltat dels seus propis excrements, sense menjar i amb un recipient d'aigua en males condicions.
 
L'animal davant la presència dels agents es va mostrar temorós, amb signes de desconfiança en forma de grunyits i lladrucs.

Amb paciència, després de nombrosos intents, els agents van poder guanyar-se la confiança del gos, aconseguint alimentar-lo.

Finalment una personaresident a Tortosa, va ser identificada pels agents com a propietaridel'animal, sent informat que seria investigat pel SEPRONA per la presumptacomissió d'un delicte de maltractamentanimal per abandonament, amb risc per a la salut.
 
Les diligènciespolicialsobertes, es van entregar al JutjatenfuncionsdeGuàrdiadeTortosa i a la FiscaliadeMediambient.