La celebració de Dijous Llarder a l'ermita de Mig Camí obre els actes de Carnaval 2024 a Tortosa

L'Associació de Veïns de Ferreries organitzarà la rua de Carnaval el 17 de febrer, mentre que Santa Clara tornarà a fer l'enterrament de la sardina al Calvari

Imatge de la baldanada popular del Dijous Llarder a l'Ermita de Mig Camí de Tortosa
Imatge de la baldanada popular del Dijous Llarder a l'Ermita de Mig Camí de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
06 de febrer del 2024
Actualitzat el 07 de febrer a les 12:27h
La celebració de DijousLlarder a l'ermitadeMigCamí obrirà esta setmana els actes de Carnaval a Tortosa. Uns actes que seguiran la setmana vinent amb la ruadeCarnaval organitzada per l'AssociaciódeVeïnsdeFerreries, amb el suport de l'Ajuntament, i l'enterramentdelasardina que un any més organitzarà l'AssociaciódeVeïnsdeSantaClara al Calvari, també amb el suport de l'Ajuntament.

Una de les activitats més tradicionals de Tortosa per DijousLlarder, quan el dia ja s'allarga i fa menys fred, és pujar a l'ermita de Mig Camí a berenar i buscar estrelletes, aquestes restes de fòssils petites de fa més de 100 milions d'anys. Per tal de mantenir viva la tradició, l'Ajuntament organitzarà una festa popular aquest dijous8defebrer, que consistirà en una baldanadapopular a partir de les 17.00hores. També l'emissora municipal Ràdio Tortosa emetrà un programa des de Mig Camí la mateixa tarda.

Els actes de Carnaval seguiran la setmana que ve amb dos cites destacades, programades per les associacions de veïns de Santa Clara i Ferreries. Així, dimarts13defebrer a partir de les 20.00hores al
CalvarideSantaClara tindrà lloc l'enterramentdelasardina. Un acte en què es repartiran sardines rostides i carxofes a la brasa als assistents i que és obert al veïnat de tots els barris.

Pel que fa a la ruadeCarnaval es celebrarà el dissabte 17defebrer. A partir de les 17.00hores els participants es concentraran a la ramblaCatalunya, on tindrà lloc una xocolatadapopular i a les 18.00hores el reiCarnestoltes pronunciarà el pregó adreçat a la ciutadania. Tot seguit arrencarà la rua, que farà un recorregut per diversos carrers de Ferreries fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats. Serà al pavelló on es lliuraran els premis a les comparses i a les millors disfresses, es repartiran més de 1.000 euros en premis, amb reconeixements per la millor comparsa, la millor disfressa i el millor cotxet engalanat, entre altres. Per acabar la celebració de Carnaval hi haurà el festivalUrbanfest amb l'actuació de discjòqueis. També les associacions de veïns de Sant Llàtzer i de Remolins, organitzaran activitats per celebrar el Carnaval, el 10 i el 24 de febrer respectivament.