El PSC reclama que la Llei del fons agrari siga efectiva enguany per la pervivència del sector

La seua entrada en vigor ha de suposar injectar 30 milions d'euros anuals per al sector primari

Paladella i Ibarra, este dilluns en roda de premsa a Tortosa.
Paladella i Ibarra, este dilluns en roda de premsa a Tortosa. | Cedida
Redacció
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 19:18h
El PSC vol que la Llei del fons agrari que el Parlament està tramitant per la via d'urgència extraordinària puga ser efectiva enguany. "No volem dilacions perquè són uns recursos econòmics que els pagesos necessiten per la pervivència del sector", ha assegurat el diputat socialista al Parlament i alcalde de Batea, Joaquim Paladella. La també diputada Rosa Ibarra ha recordat que la seua entrada en vigor ha de suposar injectar 30 milions d'euros anuals per al sector primari. 

La llei possibilita, també, augmentar el tant per cent dels ajuts fins al límit màxim que permet la Comunitat Europea què és d’un 85%, quinze punts més dels que ara aplica la Generalitat de Catalunya.

Uns recursos que vindran de l’Impost a les nuclears, a més del 50% que ja fixa la llei del Fons Nuclear actualment en vigor. Cal recordar que esta aportació de recursos anuals és finita mentre dure la vida de les centrals nuclears.

"La urgència de l'aprovació ve justificada perquè any que passa, menys recursos per a la pagesia. Demanem a tots els grups del Parlament que s’hi posen perquè la tramitació siga  ràpida, ja que és imprescindible que entre en vigor enguany", ha conclòs Paladella.