L'incendi de diumenge a la nit inutilitza l'escorxador de Tortosa, que haurà de traslladar l'activitat

Avui s'ha convocat la junta del consell d'administració de l'Escorxador i durant la setmana es reunirà l'assemblea d'usuaris

Els representants municipals han visitat la nau  de l'escorxador afectada per l'incendi d'anit
Els representants municipals han visitat la nau de l'escorxador afectada per l'incendi d'anit | Cedida
Aguaita.cat
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:57h
Un incendi ha afectat la zona de producció de la nau de l'EscorxadordeTortosa, el sostre i també l'estructura de l'edifici, situat al polígonindustrialBaixEbre, segons una primera valoració efectuada pels Bombers que van intervenir en l'extinció del foc, l'origen del qual no s'ha determinat. Durant el dia d'avui està previst que la PoliciaCientífica dels Mossosd'Esquadra es desplacen a la nau industrial per determinar la possible causa del foc.

L'alcaldedeTortosa, JordiJordan; el regidordeSeguretat, FrancescVallespí; la regidora i secretària del conselld'administració de la societatmixta de l'Escorxador, SòniaRupérez; l'alcaldedeCampredó, DamiàGrau i el gerentdel'Escorxador, ValentíValldepérez, s'han desplaçat este matí a la nau de l'Escorxador. Els tècnics municipals de l'Ajuntament de Tortosa podra accedir a la nau una vegada la Policia Científica finalitze la seua feina per tal d'avaluar l'estat de les instal·lacions.

"Lamentem l'incendi declarat ahir al vespre a la nau de l'Escorxador, estem pendents dels informes tècnics municipals que determinaran l'afectació a l'estructura de l'edifici i les mesures a emprendre", ha dit l'alcalde, que també ha agraït la tasca realitzada per part dels cossos de seguretat, Bombers, Mossos i Policia Local. En les tasques d'extinció del foc van intervenir disset dotacions de Bombers, mentre que agents dels Mossos i la Policia Local van establir perímetre de seguretat.

L'EscorxadordeTortosa és una societat mixta, un 89% de la qual propietat de l'Ajuntament i un 11% d'una cinquantena d'industrials carnis i carnissers. L'Escorxador dona servei a tot Terres de l'Ebre amb una producció anual d'1 milió de tones.

"Ha afectat un 100% la sala de producció, les cambres frigorífiques, el sostre i hi ha diverses deformacions a l'estructura", ha recordat Jordan. També va col·lapsar un fals sostre. La part d'oficines no va resultar afectada. Situat al polígon industrial Baix Ebre, del nucli de Campredó, equipament estava tancat, sense cap activitat ni persones a l'interior en el moment de declarar-se el foc. L'Ajuntament ja s'ha posat també en contacte amb les asseguradores per valorar la cobertura dels danys.
 
El sinistre obligarà ara a traslladartemporalmentl'activitat de sacrifici -l'equipament dona servei a empreses càrniques de les Terresdel'Ebre però també de Vinaròs o Tarragona- a altres escorxadors de la zona. És el que es posarà sobre la taula del consell d'administració de l'empresa mixta i de l'assemblea d'usuaris. El gerent ha apuntat que les opcions alternatives que es barallen són instal·lacions de Reus o petits escorxadors a la zona de la Riberad'Ebre i la TerraAlta.