Tornen les Jornades Gastronòmiques de la Galera del 9 de febrer al 10 de març a Alcanar

Els restaurants d'Alcanar i les Cases oferiran menús especials elaborats amb el millor producte marítim de proximitat

Cap i pota de galera.
Cap i pota de galera. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:25h
La gastronomia serà la principal protagonista de les Terresdel'Ebre durant els mesos de febrer i març amb la celebració de les onzenes JornadesGastronòmiquesdelaGalera. Un any més els restaurants d'Alcanar, lesCases, l'AmetlladeMar, l'Ampolla i LaRàpita s'han unit per oferir receptes innovadores, combinades amb la cuina més tradicional, elaborades amb el millor producte de proximitat i amb la galera com a principal protagonista.

En el cas d'Alcanar, lesCases i AlcanarPlatja participen un total de 12establiments, on cada xef ha preparat menús especials per a sorprendre els paladars més exigents. Crema de galera amb galera infusionada i crostons de pa de galera, brioix amb galeres, suquet mariner de galeres i la seva maionesa, galeres a l'estil de la casa o carpaccio de galera amb encenalls de foie gras, són algunes de les receptes que es podran degustar del 9 de febrer al 10 de març.

Els restaurants que participen són el NàuticdelesCases, CanManel, CasaRamon, LaMarinada, LesBarques "CanJoan", TancatdeCodorniu, HotelCarlesIII, LesPalmeres, LaMar, Bitácora, CasaEsquerra i Serramar. Tots ells oferiran menús que oscil·laran entre els 30 i els 45euros amb entrants, plat principal a escollir, postres i celler amb vins de Denominaciód'OrigenTerraAlta inclòs.

El regidor de Turisme i Pesca, MarcChavalera, ha destacat que lagalera és un dels productes més preuats a la cuina gràcies al seu sabor i a la seua gran versatilitat, que la fan ideal per a combinar en tota classe de receptes. En este sentit, assenyalava que "les Jornades són una bona oportunitat per gaudir de la nostra gastronomia reconeguda a tot el país gràcies al bon treball dels nostres cuiners i cuineres".

D'altra banda, Chavalera indicava que aquestes Jornades també busquen dinamitzar i impulsar el sector pesquer, segons afegia, "cada dia les barques surten a la mar per capturar el millor producte marítim que fan possible gaudir d'una gastronomia de gran qualitat a les Cases d'Alcanar i les Terres de l'Ebre".

Finalment, el regidor convidava tots els veïns, veïnes i visitants a apropar-se fins al municipi per degustar les elaboracions dels restaurants, a més de poder combinar la visita amb les activitats culturals que es proposen a través de l'agenda Cultiva't.