L’Ajuntament de l'Ampolla atorga 43 bonificacions de l'IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques d'autoconsum

Els primers ciutadans que s'hi han beneficiat han estat els qui van presentar les sol·licituds fins al desembre de 2023 i a partir d'enguany obtindran la reducció del 30% en el pròxim rebut

Plaques solars fotovoltaiques, en una imatge d'arxiu.
Plaques solars fotovoltaiques, en una imatge d'arxiu.
Redacció
02 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:53h
L'Ajuntament de l'Ampolla ha atorgat este mes de gener les primeres bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en habitatges. En el primer mes de 2024, s'han concedit 43 bonificacions, que es traduïxen en una reducció del 30% de l'IBI.

Els primers ciutadans que s'hi han beneficiat han estat els qui van presentar les sol·licituds fins al desembre de 2023 i que complien els requisits establerts en l'ordenança corresponent. Així doncs, una quarantena de ciutadans de l'Ampolla a partir d'enguany ja començaran a beneficiar-se de la reducció del 30% en el pròxim rebut de l'IBI.

Esta disminució s'aplicarà al llarg dels pròxims quatre anys, amb un topall de 300 euros anuals. Els veïns que presenten al llarg del 2024 les sol·licituds per optar a esta bonificació, la disminució de l'import de l'IBI s'aplicarà a partir de l'exercici fiscal de 2025. Això es deu al fet que el padró de l'IBI es merita a principis de cada any natural.

Esta acció s'emmarca en la campanya per promoure les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum entre la ciutadania. Segons la regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Faiges, "l'Equip de Govern fa temps que treballa per crear consciència entre la ciutadania de la importància que té produir energia neta i considerem que esta és una bona fórmula per promoure la instal·lació d'estos sistemes. Continuarem fomentant la cura del medi ambient, perquè és l'únic rumb a seguir per fer front a les conseqüències del canvi climàtic, cada vegada més presents", ha conclòs.