L'Ampolla atorga les primeres bonificacions a l'IBI per la instal·lació de fotovoltaiques d'autoconsum

En el primer mes de 2024, s'han concedit 43 bonificacions, que es tradueixen en una reducció del 30% de l'IBI

Primeres plaques fotovoltaiques d'autoconsum instal·lades en habitatges de l'Ampolla
Primeres plaques fotovoltaiques d'autoconsum instal·lades en habitatges de l'Ampolla | Cedida
Aguaita.cat
02 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:07h
L'Ajuntamentdel'Ampolla ha atorgat aquest mes de gener les primeresbonificacions a l'ImpostdeBénsImmobles (IBI) per la instal·lació de plaquesfotovoltaiquesd'autoconsum en habitatges.

En el primer mes de 2024, s'han concedit 43bonificacions, que es tradueixen en una reducció del 30% de l'IBI. Els primers ciutadans que s'hi han beneficiat han estat els qui van presentar les sol·licituds fins al desembre de 2023 i que complien els requisits establerts en l'ordenança corresponent.

Així doncs, una quarentena de ciutadans de l'Ampolla a partir d'enguany ja començaran a beneficiar-se de la reducció del 30% en el pròxim rebut de l'IBI. Aquesta disminució s'aplicarà al llarg dels pròxims quatre anys, amb un topall de 300 euros anuals.

Els veïns que presenten al llarg del 2024 les sol·licituds per optar a esta bonificació, la disminució de l'import de l'IBI s'aplicarà a partir de l'exercici fiscal de 2025. Això es deu a què el padró de l'IBI es merita a principis de cada any natural.
 
Esta acció s'emmarca en la campanya per promoure les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum entre la ciutadania del municipi.
 
Segons la regidora de Sostenibilitat i MediAmbient de l'Ajuntament de l'Ampolla, MeritxellFaiges, "l'Equip de Govern fa temps que treballa per crear consciència entre la ciutadania de la importància que té produir energia neta i considerem que aquesta és una bona fórmula per promoure la instal·lació d'aquests sistemes. Continuarem fomentant la cura del medi ambient, perquè aquest és l'únic rumb a seguir per fer front a les conseqüències del canvi climàtic, cada vegada més presents".