Roquetes és el primer municipi de les Terres de l'Ebre que demana quedar exclòs de la zona d'inundabilitat

El document aprovat al ple de l'Ajuntament per unanimitat ha de permetre desencallar projectes actualment aturats i altres de futur, segons el govern

Imatge genèrica de Roquetes, d'arxiu.
Imatge genèrica de Roquetes, d'arxiu. | Cedida
Redacció
01 de febrer del 2024
El ple de l'Ajuntament de Roquetes del mes de gener, celebrat el passat dimarts, va aprovar per unanimitat l'aplicació del règim especial regulat per l'article 9 quàter del Reglament de Domini Hidràulic, contemplat per a municipis que tenen més d'un terç de la seua superfície inclosa en la zona de fluxe preferent. 

Amb esta aprovació s'intenta desafectar la trama urbana de la ciutat en temes d'inundabilitat i poder desencallar projectes rellevants per a la ciutat. Amb això, Roquetes, és el primer dels municipis ebrencs en tramitar la petició.

En cas de tirar endavant la demanda, es podria permetre com a règim especial, construir noves edificacions o usos associats sempre que es cumplisquen una sèrie de requisits i si no entren en conflicte amb les normes adicionals de les comunitats autònomes. Per exemple, no es podria incrementar el risc d'inundació, o no augmentar la vulnerabilitat de les persones en cas d'avingudes, entre altres requisits.

El document ha estat redactat per l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament i "ha de permetre desencallar projectes rellevants per al municipi que ara es troben aturats i futurs projectes de creixement urbanístic per a la ciutat", segons ha explicat l'alcalde, Ivan Garcia.

Un cop feta l'aprovació s'ha traslladat el document a l'Agència Catalana de l'Aigua per seguir-ne el tràmit i s'espera la resposta en els pròxims mesos.