Dos veïnes de la Ràpita recullen 864 signatures per aconseguir un gimnàs municipal

Josepa Reig i Àngels Palacios han recollit signatures per demanar a l'Ajuntament un gimnàs públic

La Ràpita dinamitza els parcs de salut amb activitats per a la gent gran
La Ràpita dinamitza els parcs de salut amb activitats per a la gent gran | Ajuntament de la Ràpita
01 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:12h
Dosveïnes de laRàpita, Josepa Reig i Àngels Palacios, han recollit 864signatures per demanar a l'Ajuntament un gimnàspúblic per al municipi. Segons explica a l'Aguaita Josepa Reig, en tan sols dos mesos han recollit les signatures."Vam deixar els paper per signar a algunes botigues i locals de restauració de la Ràpita, vam detectar que alguns fulls s'extraviaven, desapareixien i vam decidir recollir nosaltres mateixes, a peu de carrer, les signatures".

Segons Reig, això els ha permès parlar amb la ciutadania i saber les necessitats que tenen al respecte. S'ha lliurat la petició del gimnàs municipal i les signatures, de manera formal al tinentd'alcalde de la Ràpita, MarcBrunet. "No s'ha tancat en banda i ens ha escoltat però argumenta que ara per ara, no hi ha pressupost", lamenta la veïna.

Elles demanen que l'ens municipal mire d'aconseguir subvencions i finançament per fer dels gimnàsmunicipal una realitat."Han d'haver eines i maneres d'aconseguir subvencions per fomentar la pràctica de l'esport a la Ràpita", recalca Reig.

A l'escrit presentat a l'ajuntament es demana per una banda la creació d'un gimnàs municipal a la Ràpita i mentrestant este no siga una realitat que s'amplien els dies de gimnàstica al parcdelGarbí, on ara és pot anar a fer esport un cop a la setmana i que hi hagi prou lloc per a tots per poder fer activitats esportives al CentreSocialElMaset, on sovint, diuen, es troben sense lloc per poder anar a cap de les activitats esportives que es realitzen al igual que a la CasadelMar o la Llardejubilats.

"Les persones que van a les activitats esportives, la majoria són jubilades i necessiten i poden fer gimnàstica i esport, moltes vegades per prescripció mèdica", explica Josepa Reig. "Un municipi com la Ràpita ha de tenir gimnàs municipal i no dependre que gent gran tingue que desplaçar-se fins a Amposta", conclou.