Amposta guardona l'esportista David Picot amb el Premi Esports 2023

També ha estat reconegut com a Millor Esportista d’esport adaptat masculí, destacant per guanyar la prova de 400 m del Campionat de Catalunya d’Atletisme i per la tercera posició als Special Olympics de Berlín

Els diferents premiats en la gala de l'Esport d'Amposta.
Els diferents premiats en la gala de l'Esport d'Amposta. | Cedida
Redacció
29 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:40h
L’esportista David Picot, del Club Esportiu l’Àngel Apasa, ha estat mereixedor del Premi Esports 2023, atorgat durant la 27a Gala de l’Esport d’Amposta, que es va celebrar el passat divendres, 26 de gener, a l’Auditori municipal. Picot també ha estat reconegut amb el premi a Millor Esportista d’esport adaptat masculí, destacant pels seus podis al Campionat de Catalunya d’Atletisme en 400 m, on va aconseguir un primer lloc; o l’or al Campionat Territorial d’Atletisme en 400 m, a més de la tercera posició als Special Olympics de Berlín.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, remarcava el paper de l’esport a la ciutat des d’una visió polièdrica: "Més enllà del que significa pel que fa a salut, entenem l’esport com una eina social, comunitària i de valors". L’alcalde afegia que "Amposta tenim unes instal·lacions de primera línia, però no tindrien cap sentit sense les entitats i esportistes que les utilitzen". Per la seua part, el regidor d’Esports, Marc Fornós, destacava la importància de l’esport femení a la ciutat. "Actualment, Amposta té 35 entitats esportives, més llicències esportives que mai i més de 55 competicions setmanals, i bona part són equips femenins", deia el regidor.

La Gala de l’Esport comptava amb una seixantena de nominats en 16 categories diferents. El Premi Valors, per exemple, anava dedicat a tots els clubs per la seva participació activa durant l’arribada de la torxa dels Special Olympics a Amposta. Un guardó que va recollir Mayte Lletí, del Club Esportiu Àngel Apasa per la seua dedicació i organització de l’acte. Entre altres, també es va premiar a l’entrenador Bienve Front per la seua trajectòria esportiva com a entrenador de rem, al Moto Club Amposta pels seus 50 anys i al Club d’Escacs Amposta pel seu 75è aniversari.

A continuació podeu consultar tots els premiats de les diferents categories:

Millor Equip Base Masculí: Sala Esgrima Amposta – SEA1
Millor Equip Base Femení: Club Nàutic Amposta – Júnior Femení
Millor Equip Absolut Masculí: Taekwondo Alfaro Amposta – TDK
Millor Equip Absolut Femení: Club Nàutic Amposta – 8 Sènior Femení
Millor Esportista Promesa Masculí: Antonio Pomchenko – Sala Esgrima Amposta
Millor Esportista Promesa Femení: Anouk Vizcarro – Club Patí l’Aldea
Millor Esportista Absolut Masculí: Gerard Gonell – Sala Esgrima Amposta
Millor Esportista Absolut Femení: Aina Cid – Club Nàutic Amposta
Millor Esportista d’Esport Adaptat Masculí: David Picot – Club Esportiu Àngel Apasa
Millor Entrenador: Pau Cecília – Unió Atlètica Montsià
Millor Entitat Esportiva: Club Nàutic Amposta
Premi Valors: Tots els clubs de la ciutat
Mencions Especials Trajectòria Esportiva: Moto Club Amposta, Club Escacs Amposta i Bienve Front