El ple d'Amposta modifica el POUM per ubicar les noves dependències de policia local i agents rurals

Passa a equipaments un solar municipal de 2.500 metres quadrats que tenia la qualificació de residencial

Els terrenys on està previst construir la nova base dels Agents Rurals al Montsià i la nova comissaria de la policia local d'Amposta
Els terrenys on està previst construir la nova base dels Agents Rurals al Montsià i la nova comissaria de la policia local d'Amposta | Jordi Marsal
Aguaita.cat
29 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:03h
El ple de l'Ajuntamentd'Amposta donarà llumverda este dilluns al vespre a la modificaciópuntual del POUM per ubicar les noves dependències dels AgentsRurals al Montsià i la novacomissaria de la policialocal en uns terrenys prop de la C-12. Es tracta d'un solar de propietatmunicipal de 2.500metresquadrats prop del cementiri i tocant amb la carretera C-12 que estava qualificat com a residencial.

El governmunicipald'ERC -que té majoria absoluta- porta al ple l'aprovació inicial de la seua requalificació en equipaments. En paral·lel, ha anunciat l'alcalde, AdamTomàs, s'està ultimant la cessió de part de l'espai al Departamentd'Interior per donar forma al projecte de la nova base comarcal dels AgentsRurals.

Segons ha precisat Tomàs, l'espai cedit a la Generalitat abastarà 1.500 metres quadrats. La superfície restant, uns 1.000 metres quadrats, es destinaran a la nova comissaria de la policia local. "Són uns terrenys que des de fa quinze anys no es fan servir per res", ha indicat, tot recordant que es tracta d'una modificació urbanística per raó d'interès públic que no suposarà cap pèrdua patrimonial a l'Ajuntament.
 
De moment, el procediment de cessió -que ja va ser valorat positivament per la junta de govern local- i el de modificació urbanística avancen de forma paral·lela en el temps sense que, de moment, s'hagi establert un termini concret per a la concreció dels dos equipaments. "És un projecte de mandat", ha assegurat l'alcalde.
 

Digitalització en marxa

D'altra banda, i dins dels punts incorporats per la via d'urgència, el ple té previst també l'aprovació definitiva de l'adjudicació del segon lot del programa de gestió documental. El projecte, amb un pressupost global de 2,6 milions d'euros i que compta amb ajuts dels FonsNextGeneration, aspira a digitalitzar el funcionament de l'administració municipal en quatre anys. Segons l'alcalde, una impugnació al TribunaldeContractes, que ha acabat donant la raó al consistori, l'ha endarrerit dos anys.

El ple ordinari també té previst aprovar la creació del servei de turisme fluvial, que ha de possibilitar rutes turístiques amb el vaixell elèctric recentment adquirit -i la gestió del qual s'haurà de licitar també pròximament-, un projecte que compta també amb subvencions dels fons Next Generation.